Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Tuva Fossum Fellmann og Ronny Brede startet årets P3-aksjon fra en glasskube på Solsiden i Trondheim onsdag kveld.  Foto: Marthe Hårstad

Hele 12 artister opptrer på Solsiden de neste dagene

Uteliv
En rekke artister gjester glassburet til P3aksjonen på Solsiden de kommende dagene. Sjekk hvilke her!

Årets P3aksjon, der blant annet Tuva Fellmann og Ronny Brede Aase skal sende 100 timer radio, sendes direkte fra det kjente glassburet, denne gang fra Solsiden! I den forbindelse vil det holdes gratiskonserter hver dag fra torsdag kveld. Les mer hvem som skal opptre de ulike kveldene!

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook

Se tidspunkt for de ulike konsertene her.

Torsdag

Bendik

Om du ikke har fått det med deg, er ikke Bendik en fyr - men Silje Halstensen. Bendik har deltatt i Urørtfinalen 2011, og har også vært nominert som årets live-artist hos P3 Gull 2012. Det tredje albumet, Fortid, ble sluppet i februar 2016, samme år som Bendik spilte på Pstereo. Den tidligere trondheimsstudenten spilte også en intimkonsert på Skuret her i Trondheim nå i sommer.

Silje Halstensen (også kjent under artistnavnet Bendik) Skal opptre på torsdag. Her frautdelingen av NRK P3 Gull.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Danske Phlake: - Det er kult at trønderne kjenner de nye sangene godt allerede

Unge Ferrari og Arif

To av landets ledende hiphop og R&B-artister har valgt å legge ut på Skandinavia-turné sammen denne høsten. Stig Haugen, altså Unge Ferrari, slo virkelig gjennom med singelen «Lianer». Siden den gang har han hatt samarbeid med Tomine Harket, Cherrie, Silvana Imam og ikke minst Hkeem med låta «Urettferdig».

Arif vant Urørtfinalen i 2013, og det andre albumet «High End/Asfalt» la grunnlaget for en Spellemannpris i 2015.

Unge Ferrari (t.v.) og Arif skal holde konsert på Solsiden torsdag kveld.  Foto: Gitte Johannessen / NTB

LES OGSÅ: Emma og Conor lever, produserer og spiller sammen

Fredag

Sondre Justad

Sondre Justad, som åpnet Pstereofestivalen i 2016, skal opptre på Solsiden fredag.  Foto: Bjornar Ovrebo

Sondre Justad ga i oktober 2015 ut debutalbumet sitt, «Riv i hjertet». To år senere, nå i oktober, kom han med singelen «Ingenting», som er hans første låt siden debutalbumet. Justad har spilt på festivaler som Øya, Slottsfjell, Stavernfestivalen, og på Pstereofestivalen, der han åpnet festivalen i 2016.

LES OGSÅ: Sigrid (20) er Norges største popstjernehåp: - Jeg blir starstruck av John Arne Riise

Cashmere Cat

To konserter samme kveld! Om du ikke har skaffet deg billett til Cashmere Cat i Storsalen denne kvelden, kan du oppleve artisten gratis på Solsiden. Magnus August Høiberg bak artistnavnet har hatt samarbeid med flere internasjonale stjerner, som Ariana Grande, Kanye West, Britney Spears og The Weekend, for å nevne noen.

Cashmere Cat (til venstre) and Benny Blanco kom sammen til Grammy Awards i Los Angeles i februar. Fredag skal Cashmere Cat opptre både på Solsiden, og under Uka i Storsalen.  Foto: Reuters

Lørdag

Linda Vidala «Bængshot» feat King Skurk One

I sommer ga rapperen Linda Vidala ut sangen «Bængshot» sammen med King Skurk One - kanskje sommerens mest omdiskuterte låt. Vidala slapp debutsingelen «Emma» i 2016. Adrian Eilertsen, alias King Skurk One, er en del av det Oslo-baserte rap-crewet 501, og er i tillegg til sommerens landeplage «Bængshot» særlig kjent for låtene «Sånn som meg», «Dum Je$u$» og«501 stilen».

Jonas Benyoub

Rapperen Jonas Benyoub har låter som «Youm Wara Youm», «Phadman» og «F.A.S». Benyoub har også bidratt på ulike låter, som for eksempel Don Martins «Ordfører», sammen med Karpe Diems Chirag.

LES OGSÅ: Her er plateguruens beste tips for deg som vil slå gjennom med musikken

Rytmeklubben

Rytmeklubben opptrer under P3aksjonen lørdag. Fra venstre: Tom Henrik Basmo, Martin Aspen, Ole Torjus Hofvind og Henrik Haraldsen Sveen.  Foto: Kai Kristiansen

Rytmeklubben er en produsentgruppe bestående av Henrik the Artist, Hi Tom, Torjus og DJ Karaoke. Gruppa møttes som studenter i Trondheim, og i år slapp de låta «Like That».

Søndag

Sløtface

Sløtface skal spille under Uka på søndag kveld, men samme dag skal de først opptre på Solsiden.  Foto: Kai Kristiansen

Sløtface ble startet i 2012 med vokalist Haley Shea, gitarist Tor-Arne Vikingstad, bassist Lasse Lokøy og trommis Halvard Skeie Wiencke. I 2014 fikk de sitt virkelige gjennombrudd med hitsingelen “Angst”, som fikk terningkast 6 av VG og lå et kvart år på P3s spillelister. Til nå har bandet rukket å komme med fire kritikerroste EP-er og en rekke anerkjente singler. 2015 deltok Sløtface i Urørtfinalen, og har de senere årene turnert rundt om i Europa og USA.

LES OGSÅ: Sløtface til UKA

Hkeem

Søndag opptrer Hkeem under P3aksjonen. Her er Hkeem & Temur fra åpningsshowet til Norway Cup 2017 på Ekebergsletta i Oslo.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Har du sett NRK-serien Skam, eller i det hele tatt hørt på radio denne sommeren, had du garantert fått med deg låten «Fy Faen». Låta toppet Spotify etter at den ble spilt i serien, og ble på den tiden streamet rundt 200 000 ganger i døgnet. Abdulhakim «Hkeem» Hassane kom også med singlene «Svartingens synspunkt», «Sakte, men sikkert», «Ekte» og «2016» i 2016.

Cezinando

Cezinando dukket opp som overrakelsesartist under jubileumsfesten til Uka på Samfundet. Søndag opptrer han på Solsiden.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kristoffer Cezinando Karlsen, kjent under artistnavnet Cezinando, har de siste årene gjort seg bemerket i musikk-Norge. I mars 2016 vant han Urørt-finalen med låten «€PA», og senere samme år ga han ut albumet «Barn av Europa». Under P3 Gull-utdelingen i november i fjor, ble han kåret til «årets nykommer». For tekstene til «Barn av Europa» vant han en Spellemannspris for «årets tekstforfatter», og var i tillegg nominert i kategoriene «urban» og «årets nykommer» for samme album.

LES OGSÅ: Lila (15) med ny låt om usunt forhold: - Man finner seg i altfor mye dritt