Derfor trener Tommy (35) yoga så ofte han kan

De siste årene har yoga blitt ekstremt populært. For Tommy Moen Tharaldsen (35) ble det nøkkelen til både mental og fysisk styrke.

- Yoga gir meg mye både fysisk og mentalt. Fysisk gir det meg bedre bevegelighet og styrke som jeg tar med meg inn i andre treningsformer, og mentalt får jeg ro til å tenke, konsentrere meg og unngå stress i hverdagen, forteller Tommy Moen Tharaldsen når han blir spurt om hvorfor han praktiserer yoga på 3T.

Tommy Moen Tharaldsen fant roen, styrken og bevegeligheten med yoga.  

Tommy Moen Tharaldsen fant roen, styrken og bevegeligheten med yoga.  

 

Han begynte å gå på yogatimer og ble bitt av basillen. I dag er han gruppekoordinator og holder selv timer i yoga på 3T-Ilsvika, og mener at treningsformen er unik.

- Yoga er en knallgod måte å bli bedre i annen type trening også. Med den økte bevegeligheten som man får med yoga, kommer jeg meg dypere i for eksempel knebøy. Jeg har forbedret teknikken min i mange styrkeøvelser, fått et bedre løpesteg, og sitter mer behagelig på spinning-sykkelen enn noen gang, sier Tharaldsen, som også er utdannet personlig trener og treningsveileder.

Menn strømmer til yoga

Selv om han nå selv holder timer på 3T, begynte han som de fleste – han kom på sin første time og kunne svært lite om treningsformen. Og han er langt fra den eneste mannen som nå benytter seg av 3Ts over 150 yogatimer i uka, fordelt på 15 senter.

Sjekk ut 3Ts yogatilbud her!

- Det er gøy at så mange menn har blitt interessert i yoga. Vi har egne yogatimer for menn som er mer tilpasset mannen i gata, men også på andre yogatimer har flere menn strømmet til. Jeg underviser selv flere vanlige yogatimer i uken, og opplever på noen timer at halvparten av deltakerne er menn. Det er ganske så fantastisk, forteller media- og kommunikasjonsansvarlig i 3T, Monica Halvorsen Berg, som også er sertifisert yogatrener og underviser på 3T-Solsiden og 3T-Rosten.

Media- og kommunikasjonsansvarlig i 3T, Monica Halvorsen Berg, er selv yogainstruktør og ser at populariteten til treningsformen øker. 

Media- og kommunikasjonsansvarlig i 3T, Monica Halvorsen Berg, er selv yogainstruktør og ser at populariteten til treningsformen øker. 

 

På 3T tilbys både yoga i vanlig temperatur, og såkalt hotyoga. Hotyoga er yoga i oppvarmet sal, med temperatur opp til cirka 38 grader. Hotyoga tilbys på 3T-Rosten, 3T-Midtbyn, 3T-Leangen og 3T-Ranheim.  I januar lanseres også en rekke nye yogatimer på 3T, blant annet Ashtanga nivå 1 og 2, YogaCore og Yoga for barn. Yogatimene på 3T skilles i hovedsak i tre ferdighetsnivå: nybegynner, litt øvet og øvet. Dersom timer ikke har et nivå passer det for alle ferdighetsnivå.

Nysgjerrig på yoga? Her kan du lære deg "solhilsen"

Ruster opp kropp og sinn

Det er ingen hemmelighet at yoga har blitt en svært populær treningsform, og også 3T merker at stadig flere tar steget og prøver en time på yogamatta.

- Vi har hatt et godt yogamiljø tidligere også, men da var det litt mer for spesielt interesserte. De siste årene har yoga blitt allemannseie, uansett kjønn, alder og erfaring. Vi ser at flere og flere supplerer yoga til styrketrening, sykling, klatring, løping, svømming, dans eller annen funksjonell trening. Vi har alt fra medlemmer som blir kvitt smerter og plager med hotyoga, og toppidrettsutøvere som praktiserer yoga for økt bevegelighet og prestasjon, forteller Halvorsen Berg.

Mange bruker yoga som et supllement til annen type trening. 

Mange bruker yoga som et supllement til annen type trening. 

 

Tommy på sin side, har merket hvordan jevnlig yoga har forandret han til det bedre, og oppfordrer alle som trener til å prøve det ut.

- Konsentrasjonen øker, man lærer seg gode pusteteknikker og stressmestring, samtidig som nytteverdien for annen type trening er enorm. Yoga kan etter min mening gjøre deg bedre rustet til alt, mener Tharaldsen.

Dette tilbyr 3T:

  • YogaFlow (nybegynner, litt øvet og øvet)
  • YinYoga
  • YogaStretch
  • HotFlow (nybegynner, litt øvet og øvet)
  • HotYin
  • HotStretch
  • Yoga for menn
  • Ashtanga (nivå 1 og 2)
  • YogaCore

På sommeren tilbys også Yoga i parken (åpent for ikke-medlemmer også). Da kjøres det åpne timer på Marinen, 60 minutter YogaFlow.

Lyst å se om yoga er treningsformen for deg? Meld deg inn i 3T her!


Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av Trd.bys redaksjon, men av Adresseavisens annonseavdeling

Trd.by er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på Trd.by og Adressa.no er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post webred@adresseavisen.no

Til fronten
Til toppen