Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Dette julemarkedet er blant Europas beste

Nyheter
Det mener en britisk storavis.

Trondheim er i gjevt selskap med tanke på julemarkedslisten til The Daily Telegraph.   Foto: RUNE PETTER NESS

Sommeren er på hell og mange begynner kanskje allerede å tenke på julemarkedene. Den britiske avisen The Daily Telegraph, som har rundt 21 millioner lesere hver måned, presenterer nemlig en liste over de beste julemarkedene i Europa.

Følg trd.by på Facebook

I godt selskap

Og blant noen av de kjente julemarkedene, som Køln og Praha, finner man trønderhovedstaden Trondheim. Listen består av 16 utvalgte julemarked i 11 forskjellige land. Det er ingen rangering av de 16 beste julemarkedene, men de står oppført etter land. Og Trondheim er det eneste julemarkedet i Norge som blir nevnt.

Hvert år blir Torget i Trondheim gjort om til et julemarked med boder og aktiviteter.   Foto: glen musk

MIDTBYEN: Derfor eksploderte lakensalget i forrige uke

Spis elgburger

I artikkelen blir man anbefalt å ta turen til Torget hvor man finner en samling av treboder og tradisjonelle lavvo-telt. Kjøretur med hest og slede gir ekstra sjarm, og du vil kunne kjøpe alt fra håndlagde skjerf til oster med bærsmak.

Artikkelforfatterne Paul Wade og Helen Pickles anbefaler at du lader batteriene ved å spise elgburger, vafler med blåbær og en kopp med gløgg rundt de åpne bålene i lavvoene. Gamle Bybro og Bakklandet blir også nevnt som attraksjoner man ikke bør gå glipp av.

LES OGSÅ: Tror teite julegaver koster Trondheim 100 mill.

Arrangert første gang i 2003

Årets julemarked vil arrangeres i tidsrommet 9. til 18. desember.  Ifølge arrangørens nettside ble julemarkedet i Trondheim arrangert for første gang i 2003, med bare fem boder. I dag består markedet av 110 utstillere og 150 kulturarrangementer.

LES OGSÅ: I år får du lite julefri

PUSSER OPP: Slik blir Torget i Trondheim