Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

22 000 fulgte Rebekka på Instagram. Så ble profilen stengt

Livsstil
Fire år og utallige timer har Rebekka Widerøe brukt på sin Instagram-konto. Sist lørdag fikk hun plutselig melding om at kontoen var deaktivert.

Rebekka Widerøe fortviler etter at Instagram-kontoen hennes ble sperret. Hun vet ikke hvorfor.  Foto: Vegard Nekstad

Etter å ha født sitt andre barn for fire år siden, ble Instagram-kontoen @rebekkawideroe stedet hvor 28-åringen kunne finne motivasjon til å trene og spise sunt.

– Jeg trodde at det å holde kroppen godt trent ikke lengre var mulig. Gjennom å filme og ta bilder av meg selv, og legge ut, fikk jeg tilbakemeldinger som ga motivasjon til å poste mer, og vise at jeg sto på. Jeg så de visuelle resultatene, og ikke minst kjente jeg at energinivået ble et på et mye høyere nivå, forteller hun til KRSby.

LES OGSÅ: Ny app gjør at hvem som helst kan se hvor du er

Ble fulgt av 22 000

Mye av tiden hun ikke tilbrakte med barna, familien, vennene og jobben ble tilbrakt på trening eller til å gjøre Instagram-profilen god. Stadig flere fulgte profilen og responsen uteble ikke. Sist uke fulgte 22.200 mennesker henne på Instagram.

Så var det plutselig slutt.

– Jeg ble kastet ut av Instagram-appen, men tenkte ikke så mye over det. Det kan jo skje. Da jeg skulle logge meg inn, fikk jeg melding om at kontoen var deaktivert, sier Rebekka.

Slik har mange vært vant til å se Rebekka Widerøe på Instagram. Nå er den gamle kontoen sperret.  Foto: Privat

Bildedelingstjenestens hjelpesenter ga ingen svar. Å kontakte Instagram på telefon eller epost er ikke mulig.

– Jeg har prøvd alt, men man kommer til et punkt hvor man ikke kommer videre, sier hun.

LES OGSÅ: Slik går det når 116 studenter deler stue og kjøkken

– En stor del av meg er blitt revet bort

– Jeg føler at en stor del av meg er blitt revet bort. Det føles som om noen har sparket meg ned bakfra. Når jeg snur meg for å se hvem som sparket, så er det ingen å se. Jeg føler meg urettferdig behandlet og tråkket på, forteller hun.

KRSby har forsøkt å komme i kontakt med Instagram sin pressetjeneste, men uten å få svar. Historiene om brukere som plutselig opplever å miste tilgangen, er mange.

– Engasjement og lidenskapen for alt jeg har gjort har brent bort

I starten av august fortalte KRSby historien til den svenske motebloggeren Maximilian Habobi. Han har vært blant Kristiansands mest markante mannlige moteprofiler og har brukt Instagram flittig. Plutselig var også han utestengt.

Kosthold og trening er temaene Widerøe instagrammer.  Foto: Privat

– Det jeg personlig taper mest på, er minnene som jeg har delt og lastet opp siden 2012. All tiden jeg har brukt, mitt engasjement og lidenskapen for alt jeg har gjort har brent bort, sa Habobi til KRSby i august.

Rebekka Widerøe jobber daglig som gründer og designer for Gullkorn Design. Instagram er også en viktig del av arbeidshverdagen på jobb. Den nå stengte profilen har fram til i fjor vært en inntektskilde for henne gjennom promotering på profilen.

Tips fra vintageplukkere: - Det å finne gode kupp er en skattejakt

Rapportert flere ganger

– De siste månedene har jeg fått meldinger fra Instagram om at flere av bildene mine er blitt rapportert. Årsaken skal ha vært støtende innhold, eller at jeg skal ha utgitt meg for å være en bedrift. Det er altså ikke noen av de mer utfordrende bildene mine som er blitt rapportert, men de «uskyldige» bildene, sier hun.

Hvem som har sendt inn rapportene eller hvorfor, har hun ikke svar på.

På trening følger 28-åringen aldri noe program, alt avhenger av dagsformen.

– Jeg følger dagsform og lyst, det som gir meg motivasjon og inspirasjon er gjerne hva jeg selv ønsker å legge ut av inspirasjon etter økten, eller hva andre instagrammere legger ut. Når jeg bruker hele kroppen blir jeg ekstra tømt for energi, og får desto mer energi tilbake, så målet er alltid å bruke hele kroppen. Jeg forsøker å få inn litt kondis, men jeg trener mest styrke, for å føle meg sterk og for å forebygge skader, forteller hun.

LES OGSÅ: Vet du forskjellen på Ibux og Paracet?

Dropper fokus på likes og følgere

Håpet er at hun kan få tilbake profilen, men de siste dagene har hun begynt å bygge opp en ny profil, @rebekkaslifestyle.

Til KRSby forteller Rebekka at hun gjennom instagrammen kunne dokumentere egen treningsprogresjon.  Foto: Privat

– Det er trist at jeg ikke kunne fortelle alle følgerne mine hvorfor jeg forsvant. Jeg har selvsagt lyst til at folk skal følge meg på den nye profilen, smiler hun, samtidig som hun har planen klar for hva hun vil gjøre annerledes nå som hun må bygge ny profil.

– Jeg vil ikke fokusere på likes og følgere, men på veggen min som helhet. Det gir meg veldig mye å filme, redigere og legge ut. Da ser jeg resultatene. Jeg bruker veggen min mye for å helheten og utviklingen, ikke for å være egosentrisk, men fordi det gir motivasjon i treningen.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook