Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

- Jeg spiser cupcakes og danser på badevekta. Noen hater det, andre elsker det

Livsstil
Carina Elisabeth Carlsen (30) hatet kroppen sin så mye at hun ville ta sitt eget liv. Under folkehelseuka forteller hun hvordan hun klarte å snu tankegangen.

Carina Elisabeth Carlsen ønsker å inspirere andre til å gi fingeren til janteloven.   Foto: Kristian Grøndahl

Carina Elisabeth Carlsen, også kjent som "Fifi von Tassel", er både vernepleier, feminist, burleskartist og det hun kaller en kroppspositivist. Hun har flere ganger stått frem i media i dristige antrekk og oppfordret andre, både kvinner og menn, til å elske seg selv og kroppen sin.

Mandag er hun på plass i Trondheim, på kultursenteret ISAK klokken 18.30, for å snakke om kroppspositivisme. Dette skjer i forbindelse med folkehelseuka, og foredraget er arrangert av Jentevakta i Trondheim.

Følg trd.by på Facebook

Hadde bulimi

Det er en grunn til at Carina snakker åpent og med engasjement om hvordan man skal gi fingeren til janteloven og at vi skal slutte med "bodyshaming". Tidligere slet hun veldig med sitt eget selvbilde.

- Jeg har hatt et forvrengt selvbilde siden jeg var ung. Da jeg var 16 år utviklet jeg spiseforstyrrelsen bulimi, og jeg har generelt vært veldig slem med kroppen min, sier hun til trd.by.

Carlsen er ikke syk nå, men hun sliter fortsatt med etterdønninger fra sykdomsperioden.

- Blant annet er spiserøret mitt ganske ødelagt, og jeg kan fortsatt bli veldig selvbevisst, sier hun.

LES OGSÅ: På sitt verste kastet Pernilla (23) opp 30 ganger i løpet av en dag

Burlesk ble redningen

Så hvordan klarer ei jente å gå fra å ha et så dårlig selvbilde, til å bli en kjent burleskdanser?

- På mitt verste bestemte jeg meg for å ta mitt eget liv. Heldigvis ble det ikke slik, og da jeg skjønte hva jeg holdt på med, fant jeg ut at det måtte en endring til, og gjøre noe for min egen skyld, sier hun.

Redningen ble burlesk-dans. Carina flyttet nærmere Oslo og meldte seg på kurs.

- Jeg har alltid vært glad i gammel glamour og visste hva burlesk var, så jeg bestemte meg for å gå helt ut av komfortsonen min, sier hun.

LES OGSÅ: - Kropp er bare kropp- Jeg kaller meg selv en politisk lykkepille i stringtruse

Og det hjalp. På scenen følte hun seg fantastisk og ga "F" i hva andre syntes om henne.

- Der kan jeg være så rå jeg bare vil, sier hun.

I 2015 deltok hun i Norske talenter, og nå bruker hun aktene sine til å ta opp temaet kroppspress.

- Jeg kaller meg selv en politisk lykkepille i stringtruse. Blant annet har jeg en akt jeg kaller "cupcake wars", hvor jeg spiser cupcakes og danser på badevekta. Noen hater det, andre elsker det, men jeg tror de fleste forstår hva jeg mener, sier hun.


 

#365kroppsmyter

Selv om Carina føler seg rå på scenen og elsker alle formene og valkene sine, er det fortsatt vanskelig å ta med "Fifi von Tassel" over i hverdagen.

- Det er noe med at jeg går inn i en rolle når jeg er på scenen, og da har jeg full kontroll. Men ellers har jeg ikke villet gått med hestehale fordi det fremhever dobbelthaka, eller hatt på meg shorts, forteller hun.

Derfor opprettet 30-åringen hashtaggen #365kroppsmyter, hvor hun hver eneste dag skal knuse en kroppsmyte.

- Jeg håper jeg kan inspirere andre til å gi fingeren til janteloven. For ingen dør om man går ut av komfortsonen, sier hun.

LES OGSÅ: Kampanje mot kroppspress får kritikk: - De trigger den dårlige selvtilliten din

Ønsker ikke at andre skal oppleve det samme

I foredraget sitt på kultursenteret ISAK skal Carina fortelle om hvordan hun gikk fra å hate kroppen sin, til å bli mye mer glad i den.

- Det er altfor mange som rakker ned på seg selv i dagens samfunn. Jeg håper jeg kan være med å hindre at det går for langt, for jeg ønsker ikke at noen skal gå gjennom det jeg gjorde, sier hun.