Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

De nye snusboksene har et nøytralt utseende.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix (arkiv)

Studie: Ungdom vurderer snus mer jevnt med nøytrale bokser

Aktuelt
Mens ungdommer tidligere vurderte enkelte snusmerker som mer attraktive, har dette jevnet seg ut med standardiseringer av pakningen, ifølge en pågående studie.

Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som står bak studien, som Nettavisen først omtalte.

Samtidig kan pakkene til merker som før ble ansett som minst attraktive, nå ha fått en mer positiv vurdering blant flere ungdommer. Dette gjelder både for sigarettpakker og snusbokser, men endringene er tydeligst for snus, fordi det der tidligere var større variasjon i opplevd attraktivitet, opplyser FHI.– De fleste ungdommene som var med i undersøkelsen brukte ikke tobakk. Vi kan ikke vite hvordan endringene i opplevd pakkeattraktivitet eventuelt vil påvirke ungdommers tobakksvaner på sikt, sier FHI-forsker Ingeborg Lund.

Både før og etter standardiseringen er det likevel slik at flertallet av ungdom ikke syntes at pakkene var attraktive, påpeker instituttet.


Åtte harde sannheter om å slutte med snus

På tide å la det salige og det «beroendeframkallande» seile sin nikotinfylte kos og spare dollar til flatskjerm og godteposer? Her er åtte harde sannheter på ferden fra en som slutter tre-fire ganger årlig.