Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Tale Maria Krohn Engvik, kjent som «Helsesista», her fra Vestfrontmøte under Olavsfestdagene.  Foto: Anette K. Sørheim

«Helsesista» får Tabuprisen 2018

Aktuelt
Tabuprisen 2018 tildeles Tale Maria Krohn Engvik, kjent som «Helsesista», for innsatsen for å bryte ned fordommer og øke kunnskap om psykisk helse i samfunnet.

Heders- og æresprisen deles ut av Rådet for psykisk helse. De mener Engvik har brutt tabuer både i måten hun jobber og kommuniserer på, ved å nå ut til ungdommer gjennom en til nå utradisjonell kanal for helsetjenestene.


Helsesista til trondheimsskole:

- Jeg kommer aldri til å si at dere ikke må sende «nudes» eller «dickpicks». Men jeg vil dere skal tenke gjennom hva som egentlig er bra med det.

Tale Maria Krohn Engvik, eller Helsesista som hun er desidert mest kjent som, var torsdagens overraskelse for elevene på Sverresborg ungdomskole i forbindelse med pubertetsfestivalen.

 

– Tale er tøff, tydelig og snakker fra hjertet. Som helsesøster og fagperson er hun svært utradisjonell i sin omgangsform og valg av kanaler, noe vi ser på som en positiv utfordring til helsesøsterrollen. Vi synes det hun gjør, er viktig og grensesprengende, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.

Som helsesøster i Oslo opplevde Engvik at hun ikke strakk til, eller nådde ut til alle som trengte oppfølging, og startet dermed snapchat-kontoen «Helsesista». Her gir hun blant annet råd og svarer på spørsmål til sine mange titusen følgere.

– Unge mennesker trenger gode voksne som tør å by på seg selv, bruke humor og være åpne om ting som er vanskelige. Disse voksne må være tilgjengelige, de må være der de unge er. Derfor er det så viktig med en «Helsesista», en digital helsesøster eller -bror, som også er et ekte menneske, sier Gundersen.


Politiet lager chattetjeneste for ungdom

Politiet planlegger en ny chattetjeneste som skal gjøre det enklere for ungdom å anmelde spredning av sexvideoer på nett.