Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

#mystory:

Nesten en halv million følger det «Milkgore»-Hanna deler på Instagram

Aktuelt
Hanna Wullum (19) fra Trondheim følte at hun stakk seg ut på ungdomsskolen: - Nå merker jeg ikke noe særlig til det - det er nærmest vanlig med hår i «crazy» farger nå.

Over 19 millioner har sett Youtube-videoene til Hanna Wullum (19) fra Trondheim.  Foto: Line Pevik

Alder: 19

Jobb: Kommende frisørlærling

Instagram: @Milkgore

Youtube: @Milkgore

Følgere: 439 000 (Instagram) 353 000 (Youtube)

For en liten stund siden begynte vi vår nye serie kalt #mystory. Der snakker vi med byens største på sosiale medier, enten det er på Instagram, blogg eller Youtube - eller andre steder.

Forrige uke snakket vi med Helene Nygård (23), også kjent som @Hellylife.


#Mystory

#mystory: «Hellylife»-Helene: - Jeg får ofte kommentarer om at folk blir positivt overrasket når de hilser på meg

Helene Nygård (23) finner glede i de små tingene - som det å kunne skru på flymodus på kvelden slik at ingen kan nå henne.

 

Er det noen spesielle insta,- Youtube- eller bloggstjerner fra Trondheim som du har lyst til at vi skal snakke med neste gang? Send tips til line.pevik@adresseavisen.no.

Denne gang har Trd.by møtt 19 år gamle Hanna Wullum, som i likhet med Nygård, er på strak vei til å bikke en halv million følgere.

Hanna eksperimenterer mye med ulike hårfarger, frisyrer og sminke. Det vises godt på Instagramkontoen hennes.  Foto: @milkgore

 

- Når og hvordan begynte ditt liv som «Milkgore»?

- Det startet med at jeg laget sminkevideoer for moro skyld, som jeg la ut på Youtube. Det var vel i 2013. Jeg hadde og har fortsatt en ganske ekstrem stil, der jeg i begynnelsen var i en slags ekstrem emofase. Da jeg var rundt 16 år roet jeg ned på det, og ville på en måte se litt mer ordentlig ut. Jeg har fortsatt ekstremt hår og sminke, med inspirasjon fra både Japan og Sør-Korea.


Lisa (23) trodde egentlig at hun var for lav til å være modell. Nå er hun modell for både Holzweiler og Urban

Etter at Lisa Alexandra Jarli flyttet til Oslo, har hun blitt en favoritt hos it-merket Holzweiler - både som selger og som modell.

 

- Hvordan har du fått så ekstremt mange følgere?

- Etter hvert ble jeg flinkere til å ta bilder og redigere videoer, og det ble stadig flere følgere. De fleste, både på Youtube og på Instagram, er faktisk fra USA og Brasil. Men jeg tror man må være litt heldig, det er vanskeligere på Youtube nå. Det er ikke noe som skjer over natta. Før var jeg veldig aktiv, og la merke til at jeg fikk flere tusen nye følgere i uken når jeg publiserte to bilder hver eneste dag.

Over 300 000 abonnerer på Hannas Youtube-kanal. Den mest sette videoen hennes, en sminkevideo der hun viser hvordan man kan sminke «dukkeøyne», har i skrivende stund over 4,2 millioner visninger. Totalt er kanalen oppe i over 19 millioner visninger.

- Du må tjene penger på dette?

- På den tiden jeg publiserte de mest sette videoene, var jeg ikke med i et såkalt nettverk, og tjente ikke så mye. For én enkelt Instagrampost kan jeg få 2 000 kroner. Men jeg vil ikke bli sponset for mye, da reklamerer og promoterer jeg heller. Følgerne mine tror på meg og stoler på meg, så jeg tenker mye over hva jeg eventuelt vil promotere.


Instagram lytter til brukerne - gjør endring mange har ventet på

Nå skal du få beskjed om du har scrollet gjennom alle de nyeste postene.

 

- Hva er mest positivt - og negativt - med å være «Instagram- og Youtube-kjendis»?

- Det er mye positivt med det. Du har noen som ser opp til deg og heier på deg. Hadde jeg ikke startet med Youtube, hadde jeg nok vært mer usikker. Det er fint å få fine kommentarer, enten om hvordan jeg ser ut, eller fordi de synes jeg er flink til noe. Det har fått meg til å akseptere meg selv, og å godta ting.

- Til samme tid er det så mange meninger. Mange som følger meg ser på meg som en «perfekt dukke», og skriver kommentarer om jeg plutselig ikke er helt perfekt for dem. Enkelte gjør inntrykk på meg, og jeg tenker mye før jeg deler noe. Jo flere følgere, desto mer press, og jeg spør meg selv om jeg fortjener så mange følgere.

Hanna tror at hun hadde vært mer usikker på seg selv, hadde det ikke vært for både Youtube og Instagram - og følgerne hennes der.  Foto: Line Pevik

 

- Blir du gjenkjent på gata her i Trondheim eller i Norge ellers?

- Jeg blir egentlig sjeldent gjenkjent her, da må det være i cosplay-sammenheng. Det er flest med den interessen eller interesse for anime som følger meg, og det er ikke så stort her i Norge. Her ser man gjerne opp til jenter med store lepper og contouring, jeg er et annet skjønnhetsideal.

- Vi følger folk og tenker at de ser så bra ut, men vi må huske at man som regel tar bilder når man er på sitt beste. De sitter også i sofaen med potetgullposen på fanget. Men det glemmer folk, man blir nesten hjernevasket.


Susanne (23) fikk frieriet sitt i VG

Da Susanne Andersen (23) ble fridd til, trodde hun ikke sine egne øyne. At frieriet også kom i VG og Avisa Nordland, beskriver hun som «veldig spesielt.»

 

- Du er jo 19 år gammel. Blir det noe festing?

- De fleste vennene mine er over 20, og drar selvfølgelig på byen. Vi får se når jeg blir eldre! Jeg drar på fester, men er avholds, og kjenner derfor at jeg holder litt tilbake. Jeg har smakt alkohol, men det er ikke noe for meg. Jeg er en hyper person som elsker å danse, og det trenger jeg ikke alkohol for å gjøre.

Hanna er glad i å utforske ulike stiler, og ser frem til å begynne som frisørlærling her i Trondheim.  Foto: @milkgore

 

- Hvordan reagerer andre på at du ikke drikker?

- Mange respekterer det. Det er jo noen som har sagt at det er kjipt at noen på festen ikke drikker, og jeg har opplevd å ikke bli invitert med på ting. Men det er klart, om alle andre er fulle, og du er edru, er det ikke så morsomt. Er det en fest med «hæla i taket», må du ha mye energi uten alkohol.


5 på gata om influensere og kroppspress

Rabattkoder på «fillers», plastiske operasjoner og retusjerte reklameplakater. Hva synes ungdommene er greit, og blir de påvirket?

 

- Hva er det beste - og verste - med Trondheim?

- Jeg skulle ønske at det var mer å finne på her. Men det er en fin by med passe størrelse, uten skyskrapere - men med Nidarosdomen. Folk er også ganske åpne og lite dømmende her. Det er ikke så mange her som har samme stil som meg, men jeg bor på Buran, og der er folk veldig åpen. Jeg kjente mer på det å stikke seg ut da jeg var yngre. Nå merker jeg ikke noe særlig til det - det er nærmest vanlig med hår i «crazy» farger nå.

Hanna Wullum opplever at det å være litt annerledes er helt greit i Trondheim.  Foto: Line Pevik

- Statsminister for en dag – hva er det første du ville ha gjort?

- Jeg ville jobbet med mental helse blant unge, og gjøre endringer der. Jeg vet av flere som ikke har fått den hjelpen de trengte, fordi de måtte vente så lenge på behandling ved for eksempel Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP).


Bjørn har gått med et nytt slips hver dag i nesten tre år, men nå er det slutt

Han kaller seg selv for Slipskongen. Nå abdiserer han.

 

- Hva har gjort deg bekymret den siste tiden?

- Jeg bekymrer meg for all plasten i havet, det er det som bekymrer meg mest, og noe jeg tenker mye på. Jeg er redd det blir så mye forsøpling at det aldri vil forsvinne, at det blir som i filmen WALL-E, der jorden blir helt ødelagt.

Hanna innrømmer at hun selv kan bli påvirket av skjønnhetspresset. Likevel mener hun det er viktig å tenke at man er unik, og elske seg selv slik man er.  Foto: @milkgore

 

- Om du hadde hatt en tidsmaskin – hvem ville du reist i tid for å møte?

- Jeg tror kanskje ikke jeg ville ha møtt noen, men heller reise enten frem eller tilbake i tid for å observere hvordan det blir eller hvordan det var. Kanskje reise tilbake i tid for å se hva som virkelig skjedde, og ikke slik vi gjenskaper det i dag. Selv om det kanskje ikke er det morsomste, hadde det vært spennende å reise tilbake til tiden etter krigen for å se hvordan det var.


Maren (25) fra Trondheim lever av å reise jorda rundt

Maren Borander og kjæresten Martin Litwicki lever av å reise til eksotiske ferieparadis. Dette dokumenterer de til over 50.000 følgere på Instagram.