Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Bartender Tommy om utelivet i Trondheim: Slik bør du oppføre deg på byen

Uteliv
Bartender Tommy om utelivet i Trondheim: - Trøndere er veldig opptatt av moro og er kjent for å feste.

- Jeg tror trøndere er åpne om å ta kontakt med folk på fest. Utelivet er en arena hvor både trøndere og studenter møtes, så du lærer mye om kultur og hvordan man fester i andre byer. Vi ser at trøndere ofte drar dit det er liv og mange folk, så når studentene har fadderuke vil trønderne hit og feste. Da koser dem seg fordi de er glad i mest mulig folk og stemning, sier Tommy, bartender ved Studio 26.

Han syns Trondheim er en kul by å være bartender i, og mener det er noe spesielt med byen fordi det er så mange studenter som kommer og går, og jobben blir veldig sosial. Han har jobbet i utelivsbransjen i åtte år, og har mye erfaring med trønderpublikummet.

LES OGSÅ: Stian er norgesmester i drinkmiksing. Her er hans favoritt-sommerdrinker

En bartenders 8 bud til god bykultur

- Trøndere er en fin gjeng og behandler bartenderne med respekt: de venter på tur og skjønner at ting er stressende hvis baren er stappfull. De er et enkelt publikum å forholde seg til fordi de er åpne, ærlige, blide og fornøyde. Vi merker at folk trives, sier Tommy.

Samtidig har han noen gode råd til hvordan du bør oppføre deg på byen:

1. Ha tålmodighet med tanke på kø, bestillinger og vit at de som er på jobb jobber så fort de kan. En bartender er som oftest ganske strukturert med å vite hvem neste i køen er, mer en folk tror. Selv om baren virker kaotisk har en erfaren bartender overblikk. Vær hyggelig, rolig tålmodig og vent på tur, så får du drinken raskere enn når du stresser og klager.

2. Ikke knips på bartenderen, det er det ingen som liker.

3. Det er mange som har mye peiling på brennevin og hvordan drinker bør lages, og står ved disken og lære opp bartenderen hvordan de skal gjøre det. Du kan godt fortelle en bartender hvordan man skal lage drinken, men tenk på at med generelle drinker du lager hjemme fins det flere fremgangsmåter!

4. Drikk med måte og ha evnen til å begrense deg med alkoholinntaket. Det er ingen som får en hyggelig kveld av å bli dårlig.

5. Det hender seg at folk blir for fulle. Da må bartenderne styre og stoppe når de ser du har fått nok. Hvis du ikke får kjøpe mer alkohol har bartenderen tatt et valg, og det er ikke noe vits å diskutere.

6. Ha alltid med gyldig legitimasjon. Husk at det er straffbart å forfalske dokumenter!

7. Kom på byen med godt humør og vær innstilt på å ha det hyggelig. Det er viktig med god stemning: prøv å legg igjen stresset hjemme.

8. Vær åpen for å treffe nye folk, men samtidig kos deg med gjengen din.

LES OGSÅ: Ingrid (24) mikser verdens beste drinker

Når er det verst å være på jobb?

- Når baren stenger. Mange blir skuffet over at vi stenger kranene, fordi de glemmer tida. Dermed kommer mange etter tida og prøver å spørre om de kan kjøpe mer drikke og blir skuffet når de ikke får det. Da får man skylden for å være en festbrems.

Når er det best å være på jobb?

- Jeg koser meg mest på jobb når det nesten blir kaos. Da kommer inn i en modus og kobler ut stresset. Det er bra med høyt tempo.

LES OGSÅ: 10 festival-tips du mest sannsynlig trenger

- Alkoholserveringen bør være åpen til 03.00

Tommy liker bartenderyrket fordi det er sosialt og han kan være med på festen når han er på jobb, men det kan være stressende arbeidsvilkår.

- Det er mye stress og tempo i baren og man må leve til forventingene folk har når de skal få drinken sin.

Man skal også holde tunga rett i munn for å se hvor mye alkohol gjestene har fått i seg.

- Mange har det travelt med å drikke på byen fordi folk sitter lenge på vors, kommer sent på byen og stresser med å komme seg til klubben. Derfor hadde det vært bedre å ha alkoholserveringen åpen til 03.00, slik det var for noen år siden, fordi da hadde vi fått en jevn flyt i stede for at folk hastedrikker. Når serveringen stenger 02.00 tenker folk «nå stenger baren snart, vi må forte oss å drikke!».

LES MER: Slik lager du festens favorittdrinker

Slik lager du de beste sommerdrinkene

Elsket og hatet - trd.by har sjekket ut Heidi's Bier Bar.