Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Dokumentar om 90-tallsfenomenet Anna Nicole Smith på gang for Netflix

Underholdning
Etter dokumentarer viet kjente 90-tallskvinner som Spice Girls, Janet Jackson, Britney Spears og Paris Hilton følger nå en film om Anna Nicole Smiths liv, som blir å se på Netflix.

Anna Nicole Smith poserer for fotografene i 2005. «En av vår tids mest misforståtte kvinner», sier regissøren av en kommende Netflix-dokumentar viet Playboy-modellen og realitystjernen.   Foto: DANNY MOLOSHOK / AP

Og Anna Nicole Smith er altså sexsymbolet og Playboy-modellen som skapte stor debatt i Norge i 1993 da hun figurerte lettkledd på H&M-plakater. Datidens forbrukerombud mente reklamen var kjønnsdiskriminerende, likestillingsombudet at bildene av Smith fremstilte kvinner på «en krenkende og nedsettende måte» – mens atter andre mente plakatene var trafikkfarlige.Hun skapte ifølge Variety flere overskrifter da hun gifter seg med en 89 år gammel oljemillionær, og fant veien til å bli realitystjerne på kanalen E! i «The Anna Nicole Show» – samtidig som tabloidavisene skrev endeløst om rettssaken for å få arve mannen, rusavhengighet, farskapssaker om datteren og sønnens brå død.

Anna Nicole Smith skapte opphetet debatt i Norge som fotomodell for H&M i 1993.   Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB

Nå lover Netflix en rørende, følsom, men urokkelig dokumentar som vil vise nye sider av livet til Anna Nicole Smith. Hun døde brått i 2007 av en utilsiktet overdose, bare 39 år gammel. Den foreløpig navnløse dokumentaren vil ha fokus på hennes innflytelse på popkulturen.

– Jeg nærmet meg Anna Nicoles historie som en episk mysteriefortelling. Hvordan kunne noen med så mye karisma og iøynefallende skjønnhet, med verden for sine føtter, falle så dypt – så raskt? Dette føles som tidspunktet for å se på nytt på livet til enda en vakker, ung kvinne som fikk livet sitt plukket i filler og ødelagt av vår kultur, sier regissør Ursula Macfarlane, som kaller Anne Nicole Smith for «en av de mest misforståtte kvinnene i vår tid».


Stadig flere unge gjør som Andre (28): – De siste årene har salget gått til himmels

Etterspørselen etter filmruller til gamle kameraer er enorm. Her deler Andre Engelsvoll sine beste tips for å ta analoge bilder.


Anna Nicoles datter Dannielynn, da 14 år, stilte i 2020 opp i en spesialutgave av TV-programmet «20/20» med tittelen «Tragic Beauty». Der fulgte hun i den avdøde morens fotspor rundt i USA sammen med faren Larry Birkenhead. Sammen var de også å se i 2013-filmen «Life After Anna Nicole: The Larry & Dannielynn Story».