Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Det blir ny «Nissene»-serie – men Ernst Øyvind Tvedt forblir begravet

Underholdning
Trond Fausa Aurvåg og Atle Antonsen outet at det er en ny «Nissene»-serie underveis i torsdagens episode av «Kongen befaler». Nå bekrefter Discovery overfor VG at det stemmer.

Espen Eckbo i «Nissene på låven», som var første nisseadventsserie ut på TVN i 2001. I 2011 fulgte «Nissene over skog og hei», og nå er det kjent at det blir en ny «Nissene»-serie i 2021.   Foto: TVNorge

Fausa Aurvåg og Antonsen er begge kjente ansikter fra «Nissene på låven» (2001) og «Nissene over skog og hei» (2011), og røpet at begge hadde medvirket i en ny «Nissene»-innspilling.

Nå får VG det bekreftet av TVNorge-eier Discovery.

– Det stemmer at vi jobber med en ny nissesesong. Det har skjedd mye i realityverdenen på ti år, og også med nisseformatet, sier Hanne McBride, pressekontakt i Discovery, til avisen om serien, som skal sendes til advent i år.


Dette er den nye Netflix-utfordreren

Nok en strømmetjeneste er på vei - og prisen er avslørt.


Skaperen av «Nissenes» karaktergalleri, Espen Eckbo, ønsker å holde kortene tett til brystet per nå og sier kun «vi får se» i en kommentar.

«Nissene over skog og hei», som er en julekalenderserie, ble sendt i reprise på TVN i desember 2020. Etter få episoder ble den tatt av plakaten, og også fjernet fra strømmetjenesten Dplay, etter at en av karakteren – Ernst Øyvind Tvedt, spilt av Espen Eckbo – ble beskyldt for å være blackface.

Det endte med at julekalenderen ble lagt ut på ny i strømmetjenesten, men med varselplakat om at enkelte elementer «kan fremstå utdatert og oppleves støtende». Eckbo skrev en nekrolog over Ernst Øyvind i desember, og Discovery bekrefter at karakteren «nok er begravd».