Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Dette kommer på NRK TV i januar

Underholdning
Mange godbiter i vente på nyåret 2020, lokker NRK – som byr på dette i januar.

Med Christian Skolmen i spissen blir det skolehumor i "Allerud VGS" fra januar av.  Foto: Julia Marie Naglestad/NRK/presse/NTB kultur

Nye komikere byr på nye, komiske blikk på en skole – men der Lene Kongsvik tok for seg ungdomsskolen, er det nå en videregående skole med «dårlige resultater, vinglete ledelse, ukonsentrerte lærere og lave søkertall» som skildres i «Allerud VGS».

Humorserien har premiere 11. januar, og Christian Skolmen spiller den hardt prøvede rektoren som skal prøve å gjøre Allerud great again – i selskap med John Brungot, Herman Flesvig, Lisa Tønne, Christian Skolmen og Selome Emnetu.


Den mest sette musikkvideoen på Youtube i 2019

Daddy Yankees «Con Calma» topper Youtubes liste over årets mest sette musikkvideoer på verdensbasis.


Harald Eia er klar med serien «Sånn er Norge», der han prøver å komme til bunns i hvorfor vi nordmenn er så rike, hvorfor så få av oss tror på Gud og hvorfor vi er så likestilte. Spørsmål han innså at han ikke ante noe om, etter å ha blitt spurt ut av en vitebegjærlig, venezuelansk dame i en souvenirbutikk på Gran Canaria i fjor. Den slippes løs mot slutten av januar måned.

Det er alltid noe å lure på for Harald Eia - nå på NRK igjen med "Sånn er Norge".   Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix

Nye serier er også «Avkledd», der Jenny Skavlan ifølge omtalen «avkler hvorfor vi kler oss som vi gjør og hvem som bestemmer hva vi fyller garderobene våre med», og hundetreningsserien «Fra bølle til bestevenn» – der programleder Maren Teien skal hjelpe fortvilte hundeeiere med «godbiter, masse ros og gode råd».

Alvor også

5. januar er det premiere på serien rett og slett kalt «22. juli», om dem som var på jobb da terroren rammet Norge. Fem hovedkarakterer – helsearbeidere, politifolk, lærere og journalister – følges i dramaserien, som ifølge NRK forteller historien om oss alle. Serieskaperne Sara Johnsen og Pål Sletaune skildrer fiktive karakterer, men basert på flere år med intervjuer med dem som ble kastet uti det.¨


Studenter i Trondheim gjør «Snusbrothers»-appen fra Hvite gutter virkelig

NTNU-studentene Morten Stulen (25), Jonathan Linnestad (25) og Finn Julius Stephansen-Smith (25) står bak appen «Snusbrothers».


Ulike miljøspørsmål får også plass: Line Elvsåshagen tar i «Line fikser maten» tak i nye løsninger for å få bukt med overforbruket, og hvordan vi bør, og ikke bør spise i fremtiden, melder NRK.

Den nye dramaserien «Tynn is» med Lena Endre, Bianca Kronlöf og Alexander Karim i hovedrollene, tar utgangspunkt i klimautfordringene. For samtidig som Arktisk råd forsøker å lande en avtale som vil forby miljøskadelig oljeboring i regionen, angripes et forskningsfartøy utenfor Grønland. Bak står Yellowbird, med NRK blant medprodusentene.

"Tynn is" er en thrillerserie med klima og miljø som viktige temaer.   Foto: Saga Sig/Yellowbird/NRK/NTB kultur

Kanalen byr også på BBC-serien «Klodenes kamp». I likhet med Fox-serien som allerede har vært vist i høst, bygger den på den klassiske sci-fi romanen av H.G. Wells – men med handlingen lagt til 1900-tallet.

Flere gjensyn

NRK slipper også løs gamle kjenninger i nye sesonger på nyåret:

«Mesternes mester» trår til i sesong nummer 11 allerede 1. januar, samme kveld som det blir gjensyn med «Datoen» – der Sven Nordin, Gunhild Stordalen, Siv Jensen og Ada Hegerberg er blant dem som åpner fotoalbumet.


Gyldendal sikret seg bloggeren Annijors neste bok – håper det er start på «et lengre forfatterskap»

Anniken Jørgensen ga ut bokdebuten «En natt til» på forlaget Panta, som opplevde et opplag på over 40 000 – og advokatbråk som endte med minnelig løsning og endringer i teksten. Nå har hun meldt overgang til Gyldendal.


Idrettsgalla sendes 4. januar med Nicolay Ramm og Birgit Skarstein som leder showet.

Melodi Grand Prix feirer 60 år, og det feires med fem landsdelsfinaler på rekke og rad lørdagene fra 11. januar og frem til den store finalen i Trondheim 15. februar.

«Maestro» melder seg 5. januar med ny sesong, der Vidar Magnussen, Silya Nymoen, Admiral P og Anne Marie Ottesen skal prøve seg på å dirigere det 54 musikere store Kringkastingsorkesteret.