Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Katy Perry kopierte låt

Underholdning
En jury i en domstol i Los Angeles har konkludert med at Katy Perrys megahit «Dark Horse» fra 2013 er en kopi av en kristen rapsang fra 2009.

Den amerikanske popstjernen Katy Perry synger i Telenor Arena i 2015.  Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

Fem år etter at Marcus Gray og to medlåtskrivere saksøkte Perry for å ha stjålet fra deres låt «Joyful Noise», har en jury på ni medlemmer konkludert at den amerikanske popartisten har brudd opphavsretten.

Det er foreløpig ikke bestemt hvor mye saksøkerne skal ha i erstatning.


Dette kommer på Netflix og HBO i august

Endelig - «Mindhunter» er tilbake i august!


Grays advokater mener beaten og de melodilinjene som er brukt i halvparten av «Dark Horse» er vesentlig lik «Joyful Noise».

Den amerikanske popstjernas advokat avviste anklagene og mente den aktuelle beaten og melodilinjen er enkle musikalske elementer. Hun mente at dersom retten fant dem skyldig i plagiat, ville det skade musikkbransjen.

– De prøver å eie grunnleggende musikk, musikkens alfabet som bør være tilgjengelig for alle, sier Perrys advokat Christine Lepera.

Perry og medlåtskriverne til «Dark House», inkludert hennes produsent Dr. Luke, vitnet under den sju dager lange rettssaken. Der sa de at ingen av dem hadde hørt sangen til Gray eller hørt om han før søksmålet, ei heller hørt på kristen musikk.


Slash stilte på scenen i Bokassa-T-skjorte

Ikke bare har Bokassa begeistret Lars Ulrich så mye at trønderbandet nå turnerer med Metallica: Nå har de også fått Guns-gitarist Slash til å stille i bandets T-skjorte.


Singelen «Dark Horse» som ble sluppet i 2013, er en del av albumet «Prism». Albumet var i flere uker på toppen av Billboard-listene i starten av 2014. I 2014 ble «Dark Horse» Grammy-nominert, det samme ble albumet.Fem år etter at Marcus Gray og to medlåtskrivere saksøkte Perry for å ha stjålet fra deres låt «Joyful Noise», har en jury på ni medlemmer konkludert at den amerikanske popartisten har brudd opphavsretten.

Det er foreløpig ikke bestemt hvor mye saksøkerne skal ha i erstatning.

Grays advokater mener beaten og de melodilinjene som er brukt i halvparten av «Dark Horse» er vesentlig lik «Joyful Noise».

Den amerikanske popstjernas advokat avviste anklagene og mente den aktuelle beaten og melodilinjen er enkle musikalske elementer. Hun mente at dersom retten fant dem skyldig i plagiat, ville det skade musikkbransjen.

– De prøver å eie grunnleggende musikk, musikkens alfabet som bør være tilgjengelig for alle, sier Perrys advokat Christine Lepera.

Perry og medlåtskriverne til «Dark House», inkludert hennes produsent Dr. Luke, vitnet under den sju dager lange rettssaken. Der sa de at ingen av dem hadde hørt sangen til Gray eller hørt om han før søksmålet, ei heller hørt på kristen musikk.

Singelen «Dark Horse» som ble sluppet i 2013, er en del av albumet «Prism». Albumet var i flere uker på toppen av Billboard-listene i starten av 2014. I 2014 ble «Dark Horse» Grammy-nominert, det samme ble albumet.


Rihanna sier hun vil bli mor og lover nytt album

Rihanna bekrefter at hun er forelsket i mannen kjendismediene har knyttet henne til i flere år. Samtidig varsler hun både nytt album og en drøm om å bli mor.