Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

«Time’s Journey Through a Room» handler om følelsene og de indre konfliktene som oppstår i et folk, og inne i hver enkelt person, i kjølvannet av en katastrofe.  Foto: chelfitsch’

Forestilling i kveld:

Legger nordisk premiere til Trondheim

Underholdning
I kveld kan du se intet mindre enn en nordisk premiere i Verkstedhallen på Svartlamon.

Forestillingen de viser torsdag og fredag kveld kommer helt fra Japan.

- Teaterhuset Avant Garden er stolte over å være vertskap for det verdenskjente japanske teaterkompaniet chelfitsch' aller første norgesbesøk. Og det med en forestilling som vises for første gang i Norden, skriver kommunikasjonsansvarlig Anne-Kari Risom Olsen i ei pressemelding.

LES OGSÅ: Nordmenn ønsker seg penger og reiser til jul

Følelser og indre konflikter

Forestililngen heter«Time's Journey Through a Room», og den begynner klokka 19.00 både torsdag og fredag i Verkstedhallen på Svartlamon.

Ifølge teaterhuset handler stykket om følelsene og de indre konfliktene som oppstår i et folk, og inne i hver enkelt person i kjølvannet av en katastrofe. Hva som skjer videre når det verste har skjedd? Blant følelser av ensomhet, sorg og frykt finnes kanskje også en liten flik av håp? Når alt først er snudd på hodet, kanskje det nå er rom for å endre samfunnet til det bedre?

- Tematikken er inspirert av situasjonen i det japanske samfunnet like etter det store jordskjelvet i 2011. Men med tidens mange fryktelige naturkatastrofer og andre store hendelser, har den relevans langt utenfor Japan.

LES OGSÅ: Skam-skuespilleren flytter fra Trondheim

Håper å treffe fanbasen

Teaterhuset forklarer at det japanske teaterkompaniet har vist sine kritikerroste forestillinger på scener over hele verden, men aldri før i Norge. Teatersjefen på huset, Per Ananiassen har også drømt om å få denne gjengen til Trondheim helt siden han så dem spille i Seattle for første gang i 2009.

Risom Olsen håper de som er interessert i japansk film velger å ta turen til Verkstedhallen.

- Vi ser at japansk film, spesielt animasjon, har mange store fans her i Norge og Trondheim. Og vi håper at noen av disse kan være nysgjerrige på å ta turen og sjekke ut hva landets kunstmiljø har å by på live fra scenen også.

SJEKK UT DETTE: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook