Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Kjæledyr og husdyr lider fortsatt av manglende rettsikkerhet, mener innleggsforfatter.  Foto: Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Debatt:

«Å lese om hunder og katter som blir både dumpet og mishandlet opprører meg»

Meninger
- Man burde ikke skaffe seg et kjæledyr eller husdyr om man ikke kan forplikte seg 100 prosent til å ivareta dyrets behov, skriver Fredrik Trøan Johansen i dette debattinnlegget.

Vi nordmenn har som resultat av årevis med reformer av lover, regler og retningslinjer fått opparbeidet bedre og bedre rettsikkerhet. Noe som er kjempebra. Samtidig har medaljen en bakside for de som ikke går på to ben.


Leserinnlegg:

Karianne (17): «Det handle ikke lenger om oss eleva eller helsa vårres, det handle mer om å få ned fraværsprosenten»

- Æ vart skikkelig oppgitt over at det arket som sto at æ va syk på, kosta så my som 317 kr. Og for mæ som student og hybelboer vart det altfor dyrt.

 

Kjæledyr og husdyr lider fortsatt av manglende rettsikkerhet, og risikerer dermed å bli offer for grov mishandling uten at det nødvendigvis får nevneverdige konsekvenser for de skyldige. Noe jeg finner urimelig med tanke på hvor langt vi egentlig er kommet som rettssamfunn her i Norge.

Jeg er opptatt av mange saker som politiker, hvorav hjertesaken er god helse- og velferdspolitikk for funksjons- og utviklingshemmede samt eldre. Men likevel er det en sak til som får meg engasjert, og det er dyrevelferd. For også dyrene har rettigheter. De fortjener også å bli behandlet med respekt.

Fredrik Trøan Johansen mener vi bør styrke rettssikkerheten til dyrene.  Foto: Privat

Å lese om hunder og katter som blir både dumpet og mishandlet opprører meg. Hvordan kan noen få seg til å ville en uskyldig og nydelig katt så vondt, eller ødelegge livet til en flott og raus hund? Jeg forstår ikke bare hvorfor så mange mennesker er så ondskapsfulle mot dyrene.

Enten vi snakker om mennesker som skaffer seg kjæledyr for moro skyld og dumper dem når de blir for mye arbeid, eller rene bøller som har det gøy med å torturere og drepe dyr bare for å ha det gøy. Det er fullstendig uakseptabelt!


Debatt:

«Den norske skolen har i en årrekke sviktet elever med lese- og skrivevansker»

- Tidlig innsats vil kunne skape verdens beste skole, skriver Marie Husby Valland i dette innlegget.

 

Jeg har lenge ønsket å foreslå å gjøre det vanskeligere å anskaffe seg kjæledyr/husdyr. Man burde ikke skaffe seg et kjæledyr/husdyr om man ikke kan forplikte seg 100 prosent til å ivareta dyrets behov. Men jeg tror det blir vanskelig å få gjennom et slikt forslag. Da mener jeg vi må styrke dyrenes rettssikkerhet enda bedre enn før.

Og alle former for mishandling bør straffes mye hardere. Strengere bøter, strengere sanksjoner og kanskje også en eller annen form for samfunnsarbeid bør vurderes. Kanskje noen bør få fengselsstraff for å lære at dyremishandling er fullstendig uakseptabelt.


DEBATTINNLEGG:

Arrangør av sommerleir: - Iløpet av disse årene har jeg sett mye, både godt og vondt

For mange kan ÉN sommerleir bety forskjellen på et liv i ensomhet, og et liv i vennskap og fellesskap. Det vet jeg fordi det var slik for meg, skriver Iver Daaland Åse, sentralstyremedlem i Humanistisk Ungdom.

 

Jeg ville også foreslå en form for register som forhandlere av dyr kunne bruke for å unngå at de som mishandler dyr får mulighet til å gå til anskaffelse av nye kjæledyr/husdyr i fremtiden.

Jeg ønsker at vi girer opp innsatsen mot dyremishandling og reformerer både loven og rettsvesenet for å slå hardere ned på dyremishandling. Det er ikke akseptabelt å utnytte og/eller mishandle noen, heller ikke dyr. Ikke under noen omstendighet. På tide å styrke rettsikkerheten til dyrene!


Debattinnlegg:

«Vi må snu den dårlige trenden i skolesystemet»

Videregåendeelev Martine Dahl Bastiansen (17) synes skolesystemet utvikler seg i feil retning etter ny eksamensregel.