Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Hvordan står det til med gatemoten i Trondheim? Vi har dratt ut og sjekket.  Foto: Helene Mariussen

Gatemote i Trondheim: – Det er mange hipstere i Trondheim

Livsstil
Cornelia definerer seg selv som hipster, mens Maiken ikke orker å bry seg om trender.

Også denne uka har Trd.by vandret gatelangs på utkikk etter stilsikre trondhjemmere. Stilene er varierte, men som regel veldig gjennomført. Kanskje du blir inspirert?

Cornelia Spahiu (20)

Cornelia Spahiu definerer seg selv som en hipster på motefronten.  Foto: Helene Mariussen

- Hva er din stil?

– Jeg tror jeg går under kategorien hipster, med løse klær, denim og farger. Jeg er en ganske fargerik person, som er veldig glad i skjorter. I dag har jeg på en «mom jeans», en rosa skjorte og rosa sko.


Gatemote i Trondheim: – Folk tør ikke bli lagt merke til

Moten i Trondheim er for anonym, mener de vi spurte på gata. Hva syns du?


- Hva blir mest trendy i høst?

– Det er et must for meg å gå i høstfarger som vinrødt og mosegrønt. I høst blir det også mye denim og sorte bukser. Skjerf, votter og pannebånd kommer godt med til høstmoten.

Cornelia kan fort bli inspirert av hva andre har på seg, og mener det er mange motebevisste i Trondheim  Foto: Helene Mariussen

- Hva syns du om stilen i Trondheim?

- Den er variert. Jeg ser mange hipster-typer med olabukser og med samme farger som jeg liker. Jeg synes mange er gode på stil, og blir veldig inspirert av folk jeg passerer på gata. Jeg tenker «oi, det der skal jeg prøve neste gang jeg skal kle meg opp». Folk er ganske motebevisste.

Maiken Larsbråten Hosen (22)

For Maiken Larsbråten Hosen er det å ha det komfortabelt viktigere enn trender.  Foto: Helene Mariussen

- Hva er din stil?

– Det viktigste for meg er at klærne er behagelige. Jeg er ikke veldig glad i trender, og kler meg helst bare komfortabelt. Men jeg digger Adidas og blomster, og jeg er glad i klær i blått og rosa. I dag har jeg på min venninnes tantes gamle dongerijakke. Buksen er fra Gina Tricot, skjorten fra H&M, mens på føttene har jeg Adidas-sko.


Høstmote på gata i Trondheim: – Folk kommer til å bli vandrende isbjørner

Klassisk, rocka eller fargerik? Vi tok temperaturen på høstmoten i Trondheims gater.


- Hva blir mest trendy i høst?

– Brunt, rødt og gult er standard høstfarger. Selv kommer jeg til å bruke en del mer strikkejakker. Sneakersene blir på føttene fram til snøen kommer! Jeg har begynt letingen etter vintersko, men syns ikke det er så kult.

Maiken kommer til å klamre seg til sneakersene så lenge hun kan - vintersko er nemlig ingen favoritt.  Foto: Helene Mariussen

- Hva syns du om stilen i Trondheim?

– Jeg bryr meg ikke, og tenker aldri «oi, du kledde deg stygt». Folk generelt er ganske normale. Det er ikke så utagerende, og det er ingen spesiell stil i byen.


Vogue kåret 100 av verdens stiligste: Tine Andrea (28) fra Trondheim er en av dem

Tine Andrea Lauvli Storløs fra Trondheim er en av syv norske jenter på lista.


Kasper Bækkelund Sæten (24)

Kasper Bækkelund Sæten går både for vintage, sporty og moderne i klesveien.  Foto: Helene Mariussen

- Hva er din stil?

– Stilen min varierer fra vintage, sporty til moderne. I dag kombinerer jeg striper og ruter fordi det så artig ut. Sånt bare skjer! Da jeg kjøpte denne jakka la jeg merke til fargene. Om jeg kjøper et plagg skal det skille seg ut med nettopp mønster eller farger.

- Hva blir det mest trendy i høst?

– Vågale mønstre på gensere ser jeg mye etter om dagen.

Det å kombinere ruter og striper er ikke noe problem!  Foto: Helene Mariussen

- Hva syns du om stilen i Trondheim?

– Herreklærne i butikkene her er lite vågale, og det er lite utvalg. Det er ofte «basic» plagg som kunne vært mer spennende. Men det er mye god stil blant folk i byen. Spesielt er det mange stilige hipstere. Ellers er det veldig populært med rutete bukser, har jeg observert.


Dette er de hotteste trendene i høst

Du trenger ikke å gi slipp på sommeren helt ennå. En av trendene nå er nemlig å dra med seg sommergarderoben inn i høsten.