Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Denne vinen drikker trøndere mest av om sommeren

Livsstil
Trodde du trøndere foretrakk kjølige viner om sommeren? Da tok du feil.

Trøndere drikker det samme året rundt.  Foto: Shutterstock

For å sette det litt på spissen er det kanskje mange som har hørt at trøndere putter ei krone i en kopp, heller kaffe oppi koppen til krona ikke synes, for så å fylle koppen med så mye sprit at krona vises igjen. Trøndere er altså glade i karsk, men hvilken vin drikker trøndere mest av på sommeren egentlig?

Skal du nyte et glass vin i helga? Det er kanskje ikke så sunt som du tror

Ikke som alle andre

Til tross for en del gråvær om dagen, er trøndere festglade mennesker. Sommeren er høytid for inntak av alkohol, og varmen (som vi venter på at skal komme tilbake) gjør at mange tenker et kaldt glass hvitvin, eller kanskje noe musserende, smaker bedre enn et lunket glass rødvin.

Men trøndere er ikke som alle andre. Til tross for at store deler av landet har en betydelig oppsving i salg av hvitvin i sommermånedene, holder trøndere fast ved den røde druen. Salget av rødvin mot hvitvin og musserende holder seg jevnt hele året, og med stor kontrast til Oslo og Sørlandet er det også rødvin som er mest populært rundt 17. mai. Kan det ha noe med været å gjøre?

Graf som viser antall liter vin solgt per uke i Trondheim i 2016. Trøndere drikker helt klart mest rødvin - året rundt.  Foto: Vinmonopolet

Graf som viser antall liter vin solgt per uke i Oslo i 2016. Østlendingene er litt mer gira på kjøligere vin om sommeren enn trøndere.  Foto: Vinmonopolet

 

Sjekk ut hva trøndere kjøper mest av på taxfree

Glem ikke å følge oss på Facebook !