Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Skal du i lønnsforhandlinger? Da kan det være greit med noen tips.  Foto: areebarbar / Shutterstock / NTB scanpix

Dette bør du gjøre i lønnsforhandlingene

Livsstil
Gode forberedelser kan være nøkkelen til suksess om du skal inn i lønnsforhandlinger.

Skal du inn i ny jobb? Da er det naturlig at du går inn i lønnsforhandlinger, om det da ikke var den økte lønna som fikk deg over i den nye jobben. Det samme gjelder ved opprykk eller omrokkeringer innad i bedriften. Men hvordan går man frem i en lønnsforhandling. Trd.by tok en prat om temaet med forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, og distriktssekretær i LO Sør-Trøndelag, Kristian Tangen.

NÅR LØNN FØRST ER ET TEMA: Dette er de best betalte jobbene i Norge

DENNE KAN HJELPE: Slik får du en god LinkedIn-profil

Gode forberedelser

Tenker du at det er like greit å ta forhandlingen på sparket? Det er noe Reitan ikke vil anbefale som inngang til møtet med sjefen.

- Det aller viktigste er at man forbereder seg godt. De er nødt til å finne gode argumenter for hvorfor du fortjener høyere lønn, og du må evne å legge det frem på en god og saklig måte. Det er første bud for en god forhandling, forklarer hun.

- Forberedelsene er noe av det viktigste man gjør før en lønnsforhandling, forteller forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan.  Foto: Pressebilde

Et god råd for å være godt forberedt kan være å undersøke markedsverdien sin. Bransjeorganisasjoner har ofte informasjon man kan få ut, som går på snittet på lønna i den bransjen du jobber i. Dette kan være gode argumenter.

- Man skal derimot være forsiktg med å blande inn andre kolleger i sin argumentasjon. Om du gjør det må du i hvert fall passe på at du bruker eksempler på folk som har like arbeidsoppgaver som deg selv, forteller Reitan.

- En stor andel av det norske arbeidslivet har tariffert lønn. Da blir det ikke individuelt forhandlet, men lønnsplassering skjer ut fra tariffavtalen. Det kan være lurt å sjekke hva som er gjeldende tarifflønn med tillitsvalgt, sier Tangen.

SOMMERJOBB? Så mye bør du spørre om i lønn

I Norge har man ingen minstelønn, som igjen i prinsippet betyr at arbeidsgiver kan lønne sine arbeidere slik han eller hun føler for. Derfor oppfordrer Tangen til å organisere seg, slik at man kan kreve tariffavtale og ha en organisasjon i ryggen.

En annen ting som kan være lurt å droppe i argumentasjonen er sin egen livssituasjon.

- Ikke bruk argumenter som at du har fått større utgifter, at gjelden din er så høy og den type ting. Dette er noe arbeidsgiver er helt uinteressert i.

- Å være organisert er noe av det første man må tenke på, sier Kristian Tangen, distrikssekretær i LO Sør-Trøndelag.  Foto: Pressebilde

Distrikssekretæren i LO Sør-Trøndelag forteller videre at det er helt opp til arbeidstaker at alt er på stell til forhandlingene.

- Ved individuelle lønnsforhandlinger er det viktig å være godt forberedt. Finn fram dokumentasjon på alt som kan være tellende. En oversikt over formell og realkompetanse, det vil si utdanning og erfaring, er bra. Ta selv ansvar, og sørg for at alt blir vektlagt. Det er forberedelsene jeg først og fremst ville gjort, sier han.

LES OGSÅ: 6 tips som gjør sommerjobben til en suksess

Skal du først be om høyere lønn kan det være lurt å la den andre parten komme til ordet først.

- Få den du forhandler med til å komme med et tall først. Det er nok en fordel, da du på den måten kan få noe å jobb ut ifra. Samtidig må du ha klar et tall selv også, om det skulle bli sånn at du selv må oppgi det først, fortsetter Reitan.

- Tro på deg selv

Følelser er noe Reitan råder deg til å legge fra deg når du skal i forhandlingene. Likevel er det viktig å ha troen på seg selv.

- Det er viktig at du tør å spørre etter høyere lønn, og det gjelder nok særlig kvinner. Tro på deg selv, og bevis at du fortjener det, men ikke bli for urealistisk heller, sier hun og legger til:

- Prøv å holde følelser i sjakk. At man blir sint og kanskje litt lei seg er en naturlig reaksjon, men det hjelper deg ikke. Dette går også litt på forberedelser, da du kan øve på det før du går inn i møtet med sjefen.

LES OGSÅ: - Hvert år finner vi ungdom som blir utnyttet av arbeidsgiver