Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

De fleste studenter kan greie seg med foreldrenes innboforsikring, påpeker Tryg Forsikring.   Foto: Thomas Brun / NTB Scanpx

Forsikringsselskap: Få studenter behøver innboforsikring

Aktuelt
Tusenvis av studenter flytter i disse dager rundt i Norge for å studere i en annen by. Men svært få trenger egen innboforsikring, påpeker forsikringsselskap.

– Vi får daglig henvendelser nå fra studenter som er i tvil om spesielt innboforsikringen. Men reglene er enkle, studenter er dekket på foreldrenes innboforsikring hvis de ikke har meldt flytting i Folkeregisteret, er påminnelsen fra kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.


Studie: Høyt drikkepress blant studenter

Over halvparten av norske studenter sier de opplever drikkepress fra medstudenter og tøying av egne grenser. viser ny studie. – Urovekkende, mener Vinmonopolet.


300 000 studenter skal i høst studere på ulike studiesteder rundt om i landet, om lag 40 000 av dem er førstegangsstudenter. Brandeggen sier at selv om noen kjøper seg en leilighet eller hybel, så vil de medbrakte eiendelene vanligvis dekkes av foreldrenes innboforsikring.

– Det er når man etablerer seg fast og permanent utenfor husstanden man vokste opp i, gjerne ved å melde adresseforandring, få fast inntekt og kjøpe bolig, at man trenger egen innboforsikring, sier han.