Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Regjeringen la onsdag fram sin dataspillstrategi.  Foto: Illustrasjonsfoto: Espen Bakken

Regjeringen vil løfte norsk gaming-kultur

Aktuelt
Regjeringen ønsker å løfte gaming-kulturen og få en norsk spillbransje som hevder seg internasjonalt.

Regjeringen la onsdag fram sin dataspillstrategi.

– Dette har jeg gledet meg til. Mitt ønske er at alle som har en nysgjerrig og leken spiller eller spillutvikler i magen, skal ha spillerom til å utvikle seg, teste egne grenser og få utløp for sin kreativitet. Skaperkraften må fram, og den skal vi få fram med denne strategien, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V).


Disse dataspillene bør du få med deg i september

Nytt FIFA, mer Borderlands og en femte runde med Gears of War er blant høydepunktene i den kommende måneden.


Regjeringen har satt opp fire mål for dataspillpolitikken. De ønsker et variert tilbud av norske dataspill av høy kvalitet, samt en profesjonell og mangfoldig dataspillbransje. Regjeringen vil jobbe for gjennomslagskraft for norske dataspill og en inkluderende og tilgjengelig dataspillkultur, melder Kulturdepartementet.

Regjeringen og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) ønsker å løfte gaming-kulturen og få en spillbransje som hevder seg internasjonalt når de legger fram sin dataspillstrategi.  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

– Dataspill er uten tvil en viktig fritidsaktivitet for mange barn. Vi mener derfor det er viktig at dataspill anerkjennes på linje med andre aktiviteter og hobbyer barna driver med, sier kommunikasjonsdirektør Kristine Meek i Medietilsynet, som har bistått i å utvikle strategien.

Så mange som 96 prosent av guttene og 63 prosent av jentene i alderen 9 til 18 år spiller dataspill, ifølge tall fra undersøkelsen Barn og medier i fjor.


Britisk studie: Unge blir ikke voldelige av dataspill

Det finnes ingen kobling mellom voldelige dataspill og unges atferd, viser en ny britisk studie utført av universitetet i Oxford.