Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Billigkjeden Normal åpner sin første butikk i Trondheim i begynnelsen av oktober, i Nordre gate 6.  Foto: Line Pevik

Dansk kjede åpner ny butikk i Midtbyen

Aktuelt
Normal åpner sin første butikk i Trondheim i begynnelsen av oktober.

Nå i sommer stengte dørene hos Cornelias hus i Nordre gate for siste gang.

Allerede den gang var det klart at en dansk kjede ville overta lokalene. Daglig leder og partner i Normal Norge, Michael Eeg, forteller at den nye butikken i Midtbyen vil åpne 5. oktober.

- Vi har ønsket oss inn i Trondheim sentrum veldig lenge, og nå passet det helt perfekt. Det er bare å glede seg, sier Eeg til Trd.by. Sammen med Jesper Brandt både eier og driver han kjedens norske butikker.

Den norske Normal-sjefen ser ikke på stengningen av en rekke butikker i Midtbyen den siste tiden som noe problem.

- Det er et generelt problem i hele Norge, og det går litt i rykk og napp. Man blir nødt til å levere et konsept som befolkningen vil ha. Jeg ser ingen krise, men det er dessverre noen som ikke henger med på forandringene.


Nytt spisested åpnet i Midtbyen

Glad i asiatisk street food? Nye Palaeng Café tilbyr nettopp det.


«Normale varer til unormale priser»

Normal er et butikkonsept som tilbyr mange ulike merkevarer, gjerne bruksvarer, til en ganske rimelig penge, forklarer Eeg.

- Dette passer godt til trønderne, som er glade i å gjøre en god handel. Vi baserer oss både på merkevarer nordmenn kjenner fra før, og varer de har sett på ferier og reiser, til for eksempel England, Sverige og Danmark. Det skal føles litt som en skattejakt i butikken.

Michael Eeg (til venstre) og Jesper Brandt, daglige ledere og partnere for Normal Norge.  Foto: Normal

Hos Normal kan du finne litt av alt, med produkter fra kategorier som personlig pleie, husholdningsartikler, kosmetikk, dyremat, skrive- og kontorartikler, helsekost, drikkevarer med mer. Slagordet er «Normale varer til unormale priser».


Kleskjede legger ned to butikker i Midtbyen

- Ikke optimal beliggenhet, sier landssjef for kleskjeden.


- Hvordan klarer dere å ha lavere priser enn andre?

- Det er egentlig ikke så komplisert. Vi har en utrolig dyktig innkjøpsavdeling i Danmark, som kjøper riktige varer til riktige priser. Vi bruker lite penger på reklame og markedsføring, og alle pengene våre brukes for å få billige produkter.

- Hvem er konkurrentene til Normal?

- Vi er for eksempel litt i konkurranse med dagligvarebutikker og butikker som tilbyr kosmetikk, men heldigvis har vi ingen direkte konkurrenter. Vi har litt av alt, noe som tiltrekker mye folk. Det er ikke uvanlig at det også drypper litt på naboene våre, sier Eeg.


Ny brudesalong åpnet i Trondheim: - Inspirert av «Say Yes to the Dress»

Ny salong skal gi bruden alt hun trenger - fra frieriet og fram til alteret.


36 butikker på ett år

Den danske kjeden åpnet sin første butikk i Danmark i 2013, og åpnet sin første her til lands i Kristiansand i juni i fjor. I løpet av ett år er det åpnet hele 36 Normal-butikker rundt om i Norge. Så langt er det to Normal-butikker i Trøndelag, som ligger i Steinkjer og i Orkanger.

I tillegg til en butikksjef og en assisterende butikksjef, vil det bli mellom 20-25 arbeidsplasser i den nye butikken i Trondheim.

- Vi har mange årsverk i en slik butikk, og det er mange unge fra 16 år og oppover, som kommer for å jobbe etter skolen eller studiene. Det skal være et ungt miljø når du kommer inn i butikken, både når det gjelder medarbeidere og varer, forklarer Eeg.


Trondheims unge jobbtalenter:

Emma Konstanse (25) startet i deltidsstilling på Rema - nå er hun kjøpmann

Trd.by er alltid på jakt etter unge, lovende jobbtalenter. Emma Konstanse står for tur!