Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

«Fast & Furious 9» dundret inn på kinoene i helgen – slik gikk det

Kultur
«Fast & Furious 9» spant rett inn på den norske kinotoppen – der 46 566 publikummere benket seg for å se bilmoroa i premierehelgen.

Nesten som i gamle dager med «F9: The Fast Saga» og Vin Diesel.   Foto: Jordan Strauss

Også på hjemmebane i USA gikk det rake veien for «F9: The Fast Saga», som niende kapittel med Vin Diesel og hans hardtkjørende venner og fiender egentlig heter:

Selv om det bare er 79 prosent av kinoene i USA og Canada som holder åpent, kjørte «F9» inn 70 millioner dollar i åpningshelgen – etter å ha vært å vent i over et år. Det førte filmen, der Justin Lin er tilbake i regissørstolen, rett til topps i Nord-Amerika.Dette er den første blockbusteren som har hatt premiere i år, og den bragte de totale kinotallene opp på nærmere 100 millioner innspilte dollar – noe som ifølge Deadline begynner å nærme seg normalt, førpandemisk nivå. Den satte også rekord for å ha spilt inn mest under hele pandemien.

Globalt hadde «F9: The Fast Saga» premiere i 22 nye territorier og har til nå spilt inn 334 millioner dollar. Til nå har den hatt premiere i 45 territorier, inklusive Kina, og fremdeles gjenstår en rekke viktige markeder, skriver Deadline.

Det var ikke bare på den norske Kinotoppen at den gikk rett inn på førsteplass i premierehelgen: Det skjedde også i Storbritannia, Mexico og Brasil.