Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Disse filmene kjemper om å bli norsk Oscar-kandidat

Kultur
«Disco» i regi av Jorunn Myklebust Syversen, «Håp» i regi av Maria Sødahl og dokumentarfilmen «Selvportrett» i regi av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin kjemper om å bli årets norske Oscar-kandidat.

Josefine Frida, kjent fra Skam, spiller hovedrollen i den nye filmen Disco. Her fra premiere på Prinsen kino.   Foto: Sara Høines

En av disse tre filmene vil ende opp med å representere Norge i konkurransen om Oscar for beste internasjonale film. Bestemmelsen faller neste uke, fremgår det i pressemeldingen fra Norsk filminstitutt.

«Disco» er skrevet og regissert av Jorunn Myklebust Syversen, og i hovedrollene finner vi Josefine Frida, Nicolai Cleve Broch og Kjærsti Odden Skjældal. Filmen har deltatt i konkurranse i både San Sebastian, Tokyo og Göteborg.

«Håp» fra regissør og manusforfatter Maria Sødal, har Andre Bræin Hovig og Stellan Skarsgård i hovedrollene. Den fikk innpass i Panoramaseksjonen under årets filmfestival i Berlin.


Ny sesong av Netflix-suksess kommer til jul

Netflix melder at andre sesong ut av fjorårets store strømmesuksess «Hjem til jul» får premiere 18. desember.


Dokumentarfilmen «Selvportrett» er skrevet og regissert av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin. Den har vunnet fem internasjonale priser så langt – og Amanda for beste dokumentar 2020. Filmen er også kortlistet til European Film Awards for beste dokumentar – og ble nylig også kortlistet til IDA Documentary Awards.

Hvert land kan innstille en film til kategorien Beste internasjonale film.

Etter at alle forslagene har kommet inn fra hele verden vurderer Oscar-Akademiets internasjonal komité alle filmene før de velger ut sju filmer til en kortliste. Deretter tilføyer en komité ytterligere tre filmer til listen, som i alt skal bestå av ti filmer. Denne kortlisten blir annonsert 9. februar.


Mange unge synes forsikringssvindel er greit

Nesten en av fem mellom 18 og 29 år synes det er greit å legge litt ekstra på når de melder skade på forsikringen.