Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Rachel Nordtømme viser oss rundt på området dagen før Festningen 2019 åpner.  Foto: Espen Bakken

Stopper salget etter å ha solgt nesten 6000 billetter på ett døgn. - Åpner igjen når stipendet kommer

Kultur
Etter litt over et døgn med billettsalg har Festningen solgt nærmere 6000 festivalpass til neste års festival.

Klokken 12.00 mandag formiddag la Festningen-festivalen ut sine første billetter til festivalen neste år. Ingen artister er sluppet, og det er få døgn siden årets utgave var over. Det ser ikke ut til å være noe hinder.

- I år ble vi utsolgt rundt 25. juli, men det er nok ingen tvil om at vi kommer til å selge ut kjappere enn det til neste års festival. Av festivaler med omtrent samme størrelse er bare Palmesus og Parkenfestivalen i Bodø som selger billettene sine kjappere enn oss akkurat nå. Det er veldig kult, og har ikke skjedd i Trondheim før i alle fall, sier Rachel Nordtømme, kommunikasjons- og markedsansvarlig for Festningen.Nesten 6000 solgte helgepass

Et lite døgn etter salgsstart av presale-, earlybird- og latebird-billettene, er nærmere 6000 billetter solgt. Da de la ut de første billettene til årets festival, ble det til sammenligning kun solgt 500 billetter det første døgnet.

- Vi la også ut noen tusen studentbilletter, og de er også utsolgt. Der er løpet kjørt, vi vil ikke legge ut flere billetter av denne typen, forklarer Nordtømme.

Slik så det ut da 14 000 samlet seg foran scenen og David Guetta under Festningen sist helg.  Foto: Kristin Slotterøy

Enn så lenge kalkulerer festivalen med samme kapasitet på 14 000 mennesker per dag. Så langt har de kun solgt helgepass.

- Vi har ikke lagt ut dagspass så langt, siden vi tenker at folk ikke har grunnlag til å velge dag siden vi ikke har sluppet noen artister ennå.

Når samtlige av de første billettene er utsolgt, stanser de salget - midlertidig.

- Vi må tenke litt på målgruppa vår. De har ikke så god råd, og har kanskje nettopp brukt masse penger under årets festival. Derfor tar vi hensyn til dem, og tar en ny runde når studentene har fått nytt stipend.


Festningens andre dag avsluttet med et smell

Fredag ble Kristiansten Festning gjort om til et gigantisk dansegulv. Med navn som Postgirobygget, Zara Larsson, Sushi X Kobe og David Guetta bød også lørdagen under Festningen opp til allsang og dans.


Prøveperiode er over

De tre siste årene har vært en prøveperiode der kommunen har ønsket å teste større arrangement ved Kristiansten Festning. Denne perioden er nå over, og det er tid for evaluering.

- Vi synes det har gått bra, der vi har hatt en god dialog med naboene i området og lydnivået har også vært bra. Vi håper de åpner for bruken av området slik at vi slipper en omfattende prosess i forkant av festivalen hvert år, sier Nordtømme.

Allerede nå bekrefter Rachel Nordtømme at de har booket en «kjempestor» artist til Festningen 2020. Her fra Zara Larssons konsert i år.  Foto: Kristin Slotterøy

Hun vil ikke gå ut med noen tall etter årets festival, men sier at regnskapet har grønne tall.

- Kontraktene med artistene er hemmelig, men vi går over det vi har budsjettert med, selv om det koster med store navn. Men hvor mye vi har gått i pluss, vet vi ikke ennå. Det er fint med år med finvær, en regnbuffer er alltid kjekt å ha.


Se bildene fra første dag på Festningen

Hkeem, Lil Halima, Matoma, Myra, Kjartan Lauritzen, Ash og Karpe - og 14 000 festglade trøndere.