Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Netflix fjerner selvmordsscene fra ungdomsserien «13 Reasons Why».   Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

Netflix fjerner selvmordsscene

Kultur
Netflix fjerner en selvmordsscene i sesong én av ungdomsserien «13 Reasons Why».

Selvmordsscenen som nå fjernes, er avslutningsscenen i den første sesongen i Netflix-serien.

– Hensikten med å skildre selvmordet var at ingen skulle ønske å etterligne det, skriver serieskaper Brian Yorkey i en uttalelse på Twitter.Beslutningen om å fjerne scenen tok produsentene sammen strømmetjenesten, etter å ha mottatt en rekke bekymringsmeldinger fra fagpersoner innen psykisk helse.

– Dette vil redusere risikoen for unge, spesielt sårbare seere, mener Yorkey.

Flere selvmordsforebyggende grupper støtter avgjørelsen.

Scenen fjernes samtidig som Netflix lanserer sesong tre av serien. Netflix la til en advarsel i TV-serien i 2017, etter påtrykk fra blant annet folkehelseorganisasjoner, som var bekymret for mulig smitteeffekt.


Netflix kutter røyking i seriene sine

Netflix vil kutte ned på sigaretter i egne produksjoner. Avgjørelsen kommer etter at en rapport fastslo at antall scener med tobakksbruk hos strømmetjenesten er nær firedoblet de siste årene. Særlig serien «Stranger Things» får kritikk.