Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Bjørgen tar over etter Northug

Underholdning
Marit Bjørgen går fra deltaker til å være programleder i TV 2-programmet Landskampen.

TV 2’s langrennsekspert Marit Bjørgen i Holmenkollen under innspillingen av TV 2’s vinterstudio.  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Petter Northug var programleder sammen med Gunde Svan forrige sesong. Svan fortsetter som svenskenes programleder når programmet sendes til høsten, mens Bjørgen kommer inn som norsk programleder.I Landskampen møter norske og svenske idrettshelter hverandre og kjemper om seieren i knalltøffe øvelser. Etter to sesonger er det 1-1. Norge med Northug på laget vant for to år siden, mens Norge med Bjørgen på laget tapte i fjor.

Bjørgen er spent og klar for utfordringen. Opptakene til det neste programmet skal spilles inn på Oscarsborg festning utenfor Drøbak i sommer.

– For meg er dette en ny rolle på en ny arena, og i tillegg til at jeg gleder meg stort, så kjenner jeg så klart på sommerfugler i magen. Men det tenker jeg er en god ting, og som gjør at man blir ekstra skjerpet og fokusert. Akkurat som i idretten gjelder det også i denne rollen å være «på» og levere der og da, sier Bjørgen.

I fjor var det Bjørgen, Ingrid Landmark Tandrevold, Martin Johnsrud Sundby og Tarjei Bø som møtte Frida Karlsson, Anna Jönsson Haag, Emil Jönsson og Teodor Peterson på Gaustablikk.

I første sesong, som ble innspilt på Rhodos, var det Therese Johaug, Tiril Eckhoff, Petter Northug og Emil Iversen som var i duell mot Charlotte Kalla, Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson og Calle Halfvarsson.