Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Vi ønsker alle våre lesere et riktig godt 2016! 
        
            (Foto: adresseavisen/ole martin wold/pressefoto/montasje)

Vi ønsker alle våre lesere et riktig godt 2016!  Foto: adresseavisen/ole martin wold/pressefoto/montasje

16 ting vi gleder oss til i 2016

Underholdning
Det nye året er her og det bringer med seg mye fint. Her er de tingene vi ser mest fram til.

1. Skisesongens topp

Driftslederen i Trondhjems Turistforening, Jesper Jørgensen, tok her et tak med snøskuffa før skituristene kom til Schultzhytta. Vi håper på flott vintervær snart! (arkiv).  Foto: Jens Petter Søraa

 

Vassfjellet, helgeturer til Åre eller bare kakao og appelsin i Bymarka. Når det er skikkelig pudder og sol er Trondheim fantastisk, og vi gleder oss til at sesongen toppes om ikke så lenge. Kom så, snøen!

2. Trondheim Calling

Februar er mørk og trist, men denne helga i februar blir det alt annet! Vi snakker massevis av kule artister, arrangementer og kule klubbkonsept. Ei helg i året hvor all slags musikk som er up and coming trer fram på Trondheims scener, og det gleder vi skikkelig til.

LES OGSÅ: Nå er de siste artistene klar for Trondheim Calling

3. Skuddår

I år der det skuddår og det betyr at februar blir ekstra lang! Er det bra? Ja, hvorfor ikke. Også sies det at skuddår er året damer kan fri, men det synes vi bare er tull – fri når du vil. Men har du bursdag 29.februar er dette absolutt ditt år!

LES OGSÅ: Neste år får du lite julefri

4. VM i skiskyting

Mer sånn, Emil! 

 

Vår egen Emil Hegle Svendsen sliter i verdenscupen, men i mesterskap er han alltid maksimalt påskrudd. Så når VM i skiskyting starter i Oslo 3.mars, er vår egen trondheimsmann med en rekke mesterskapsmedaljer, garantert lengst fremme i skjorta – og i feltet.

5. Paradise Hotel starter igjen

Ja, okei. Noen av oss gleder oss faktisk til årets sesong av Paradise Hotel starter. Nok en gjeng smågale folk som sjekker inn på hotellet i Mexico, og vi håper selvsagt at en noe tullete trønder dukker opp i år. Dette er underholdning på lavt nivå og tidenes guilty pleasure.

6. Spill-nyheter

2015 var et godt år for gaming, og det er mange godbiter på vei i 2016. Et flunkende nytt Zelda-spill, Uncharted 4, Dishonored 2 og The Last Guardian, for å nevne noen.

7. Åge og Elton = sant

Med all r espekt for Åge; Elton John på Sverresborg ble utsolgt på ti minutter og er nok sommerens store konserter p.t.  Foto: Linn Cathrin Olsen

 

Sverresborg leverte varene i fjor, og det ser ut til at de gjør det i år også. Åge og Sambandet kommer tilbake og i tillegg skal legenden Elton John skape stemning på arenaen. Det er bare å glede seg, folkens!

LES OGSÅ: Elton John til Trondheim

8. Trondheim Vegan Fair

Trondheim Vegan Fair 2016, velkommen skal du være! I fjor var den første veganfestivalen i Trondheim noensinne. Heldigvis kommer den tilbake i år. Dette er en samling for alle som liker vegansk mat og trenger litt inspirasjon. Det ryktes at den skal bli enda større og bedre i år.

9. House of cards 4

House of cards, sesong 4. Blir noen timer foran skjermen, da ja.  Foto: Netflix

 

Ifølge flere nettsteder så lanseres fjerde del av Netflix-hiten House of cards, på....ja, 4,mars. Så da er det bare å låse døra og varsle slekt og arbeidsgiver om at man blir borte en stund!

LES OGSÅ: Nå får du flere filmer på Netflix

10. RBK

Vi gleder oss til flere slike opplevelser!  Foto: RICHARD SAGEN

 

Sesongen i fjor var helt fantastisk. Det er lenge siden at serie- og cupgull har smakt så godt. Vi håper på at RBK skal gjenta bedriften i år, og vi gleder oss allerede til første seriekamp på Lerkendal. Sesongen starter helga 11.-13. mars, og da skal Rosenborg forhåpentligvis ta tre poeng borte mot Odd. Helga etterpå er det endelig fotballfest på Lerkendal, da RBK møter Strømsgodset til dyst.

11. Sommer

Det punktet trenger vel kanskje ikke noe ytterligere forklaring. Ingenting er som Trondheim i tropevær med blide folk langs rekka på Solsiden, bading i Theisendammen eller en båttur til Munkholmen. Og grilling i Korsvika. Og softis i Midtbyen. Aaaah, som vi lengter.

12. Fotball-EM

Norge er ikke med i fotball-EM, men Zlatan stiller. Så heia han! 

 

Norge er ikke med, men det stopper ikke oss fra å glede oss til fotballfesten i Frankrike. 10. juni skal jo 24 andre kvalitetslag forhåpentligvis gi oss forrykende idrettsunderholdning. Én måned med fotball på TV? Ja, takk.

13. Bruktmarkedet på Bryggerekka

Bryggerekka bruktmarked startet i fjor, og var kanskje sommerens koseligste innslag. Ingen aning hva du skal bruke søndagene på? Ta turen til Kjøpmannsgata og nyt boder med nips og en kopp kaffe i søndagssola. I år ryktes det at det kan bli utvidet, og det ser vi fram til!

LES OGSÅ: Dette bruktmarkedet ble en enorm suksess

14. Pstereo

Blir Pstereo 2016 en fest? Ja, garantert! 

 

Ingen sommer uten! Fjorårets Pstereo var velsignet med både sol og god stemning, og vi håper selvsagt på det samme i år. Til sommeren kommer blant annet Dumdum Boys, Astrid S, Sondre Justad og Sigur Ros, og det må jo bli bra. I tillegg utvides festivalen til å vare i tre dager og det er jo en ekstra bonus!

LES OGSÅ: Rekordsalg for Pstereo-festivalen

15. Sommer OL!

Sommer OL er kanskje ikke der Norge sanker inn mest gull, men det blir uansett fest på strendene i Rio de Janeiro. Verdens fremste idrettsmenn skal hoppe, løpe og kaste seg til gull når OL-fakkelen tennes 5. august.

16. Studiestart

NTNU ønsker nye studenter velkomne med immatrikulering på denne måten. 

 

I august skal tusenvis av nye, forventningsfulle mennesker bli kjent med Trondheim. Det gjør noe med stemninga i byen, og selv vi som ikke studerer kan glede oss til fadderukene.