Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Godt slagord om du vil ha ei milljøvennlig jul!  Foto: Alf Simensen

Luke 9 i Trd.bys adventskalender:

- Arranger julebyttekveld!

Tema
Trd.bys julekalender - 24 tips til en mer miljøvennlig julefeiring!

Gründer Sarah Elise Gjemdal, dama bak en egen gjenbruksbutikk på Mercursenteret, har mange miljøvennlige tips på lager. I Trd.bys miljøvennlige julekalender kommer de på løpende bånd. Bak luke 9 skjuler det seg et godt tips om du vil fornye garderoben - miljøvennlig så klart!

LES OGSÅ: Her kan du dra ut på byen - på selveste julaften

Sarah Elise Gjemdal, bak gjenbruksbutikken Sarah Panter, oppfordrer folk til å handle brukt - eller rett og slett bytte med hverandre.  Foto: Alf Simensen

LES OGSÅ: Glitter og paljetter til julebordsesongen? Det kan være miljøbombe

Med det blir dagens tips i Trd.bys adventskalender:

Luke ni - arranger julebyttekveld!

Selv om kjolene fra i fjor og forrige fjor henger pent og pyntelig i skapet, er vel de aller fleste på jakt etter både én og to nye kjoler til jul og nyttår. Ofte handler det ikke om én bestemt kjole, men heller prinsippet om at det skal være noe nytt, som man ikke brukte i fjor. Dette til tross for at man vet at ingen andre legger merke til om kjolen er ny eller ei. Men sånn er vi nå en gang skrudd sammen.

- Vi arrangerte julebyttekveld hos oss i butikken, og det ble en kjempesuksess. Alle som deltok var kjempeglade for å kunne bytte fjorårets festantrekk med noe nytt. Vi serverte julekaffe og pepperkaker, og så at kundene hygget seg med å lete etter noe nytt med god samvittighet. Så vi kommer nok helt sikkert til å arrangere byttekveld igjen!

LES OGSÅ: Dette får oss til å kjøpe mer

En spennende og miljøvennlig måte å få oppdatert julegarderoben på, er nemlig å arrangere julebyttekveld med venner eller kollegaer. Sett av et par timer, samle sammen en gjeng og bytt i vei! Hvis alle tar med tre eller fem plagg, blir det både oversiktlig og lite tidkrevende i forkant. Vil dere gjøre noe mer ut av det, kan dere samles over mat eller gløgg. Kanskje kan dette bli en fin tradisjon i årene fremover også?

Følg med i morgen for luke nummer 10!

SJEKK UT DETTE: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook