Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

240.000 norske menn starter juleshoppingen denne uka

Nyheter
Rundt 240.000 norske menn venter med gavekjøpene helt til den siste uka før jul, ifølge en fersk undersøkelse.

Det tilsvarer 12 prosent av norske menn. Kun 4 prosent av kvinnene, rundt 70.000, er like sent ute som mennene, viser undersøkelsen.

LES OGSÅ: Trondheims kaffeeksperter har kåret årets beste julekaffe

Et flertall av befolkningen er derimot tidlig ute med gaveinnkjøpene, med en klar overvekt av kvinner. Ifølge undersøkelsen er 63 prosent av kvinnene mot 39 prosent av mennene i gang med gavekjøp i november eller tidligere.

– Julehandel i siste liten har en lei tendens til å bli unødvendig kostbart. Når du har dårlig tid ender du fort opp med dyre gaver, leie bomkjøp eller begge deler, mener forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

LES OGSÅ: Her er trondhjemmernes dom over sjokolade-pepperkaker

Han råder til å planlegge hvem man skal kjøpe til, og hva og hvor man skal handle før man starter handlerunden. Det kan også være lurt å på forhånd undersøke om butikken har varen inne, enten på nett eller via telefon, for å unngå unødvendige bomturer.

(©NTB)

LES OGSÅ: Rekordtidlig julelystenning i Midtbyen