Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Henrik mener man ikke må la seg styre av terroristene når man tar valget om hvor mang skal dra på ferie. 

Henrik mener man ikke må la seg styre av terroristene når man tar valget om hvor mang skal dra på ferie. 

Trøndere om terrorfrykt i ferien: - Tenker på det til en viss grad

Nyheter
Vi leser om terror hver dag, og flere hendelser har skjedd hos våre europeiske naboer, men lar vi egentlig frykten for terror påvirke hvor vi reiser på ferie? Vi tok turen ut på gata for å høre med folk.

Therese Nitter (27)

  Foto: Eva Ersfjord

Hvor skal du på ferie i sommer?

- Jeg skal en tur til Gdansk, også skal jeg til Stord og Bergen.

Lar du frykten for terror påvirke ferievalget ditt?

- Nei, men hadde du spurt meg i fjor så hadde jeg sikkert gjort det, men nei, jeg gjør ikke det. Det er så mye snakk om det at man kan ikke la det styre hva man skal gjøre. Jeg er ikke skeptisk til å reise til Polen, men jeg ville kanskje vært litt mer skeptisk til å reise til Frankrike og London.

Henrik Flatås (30)

Hvor skal du på ferie i sommer?

- Det blir enten Tromsøtur, hopp på-tur, eller en storby. Vi har ikke bestemt oss ennå.

Lar du frykten for terror påvirke ferievalget ditt?

- Ja, til en viss grad. Jeg tror ikke jeg ville reist til Syria for eksempel. Men jeg tenker ikke på det når jeg velger storby.

- Du tenker ikke på Paris og London som et skummelt reisemål?

- Absolutt ikke. Sannsynligheten for at noe skjer er så liten, og at det skal skje deg. Nei, jeg tenker ikke på det. Man bør jo ikke la seg styre av terroristene, det er jo ikke de som skal få bestemme hvor du skal dra hen. Da har man tapt, og da gjør man akkurat det de vil.

Anette Kristensen (31)

Hvor skal du på ferie i sommer?

- Jeg skal til Glasgow på Eminem-konsert, og til Sandefjord.

Lar du frykten for terror påvirke ferievalget ditt?

- Nei, egentlig ikke. Jeg orker egentlig ikke tenke på det. Jeg har ikke lyst at noen få skal få ødelegge for at vi skal ha det gøy. Opplever man noe sånt så må man jo ta det der og da. Vi vurderte faktisk å reise til Paris, men så gikk vi bort fra det - mest på grunn av prisene. Vi diskuterte jo terror da og, men fant ut at det va prisene som gjorde at vi ikke dro. Kanskje man er mer forsiktig noen plasser, men jeg tenker at det kan ikke ødelegge dagliglivet ditt.

Merete Wærstad (26)

  Foto: Eva Ersfjord

Hvor skal du på ferie i sommer?

- Jeg skal på seilferie i Kroatia, og backpacking i Peru og Bolivia.

Lar du frykten for terror påvirke ferievalget ditt?

- Nei.

- ville du reist til eksempelvis Frankrike eller London?

- Ja, jeg tenker ikke så mye over det.