Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

  Foto: shutterstock

10 streamingtips i regnværet

Livsstil
Deprimert og sliten av regnværet? Vi har en hel haug med serieanbefalinger å komme med, som kan gjøre regnværsdagen mye bedre!

Klokka er halv elleve i det du kryper ut av senga og går halvveis i blinde ut på kjøkkenet for å hente en kopp kaffe. Ute hamrer regnet på vindusruta og planene dine om å gjøre noe produktivt i dag forsvinner imens du finner frem en pose popkorn fra skapet.

Du kollapser i sofaen og slår på TV’en og Netflix. Innser at du så siste episode av Breaking Bad for tredje gang på søndag, og følgelig må finne deg en ny serie til sofaslitingen. Det er deg, akkurat deg, vi har laget denne listen for.Kos deg!


Trenger du sær humor? Se på Black Books!

Den britiske TV-serien Black Books gikk på TV på begynnelsen av 2000-tallet og har allerede blitt en kultklassiker. Serien finner sted i Bloomsbury i London, og handler om livet til bokhandelinnehaver Bernard Black og hans «venner» Manny og Fran.

Black er en alkoholisert, kjederøykende og eksentrisk type som hater verden, popkultur og kundene sine. I motsetning til ham er både Manny og Fran noe mer optimistiske til livet og verden generelt, og prøver med varierende grad av total mislykkethet å få Black til å bry seg om kundene sine eller verden utenfor den lille butikken.

Britisk humor på sitt stusseligste og beste!


I det romantiske hjørnet?

Begin Again er en bedre musikalfilm enn Mamma Mia og en finere romantisk film enn så å si alle andre romantiske filmer på markedet. Filmen handler om møtet mellom den talentfulle sangerinnen Gretta (Keira Knigthly) og den lettere alkoholiserte musikkprodusenten Dan (Mark Ruffalo), og hvordan de skaper søt musikk sammen, bokstavelig talt.

Pluss på en selvopptatt Adam Levine, som spiller en rollefigur som sannsynligvis er basert på mannen selv, og Hailee Steinfeld i rollen som sjarmerende rebelsk tenåringsdatter, og du får en film som faktisk er utrolig sjarmerende. Selv for de mest kyniske av oss.

Soundtracket til filmen ble en bestselger, og vi har den fremdeles på hjernen.

Sulten på en mørk komedie?

Premisset for filmen Look Who’s Back (basert på den bestselgende boken med samme navn) er enkelt: Adolf Hitler våkner opp 70 år etter sin «død», slår gjennom som geni-erklært komiker og blir kjendis i Tyskland. Til tider hysterisk morsom.

Craver du frysninger på ryggen? Hva med en god krim?

Agatha Christie’s Poirot er den perfekte regnværsdagsserien, med en stykk velkledd, velfrisert og snerten Hercule Poirot. Netflix har alle sesongene tilgjengelige, så det er bare å finne frem portvinen og trimme de små grå foran TV-skjermen.

Allerede sett alt av Poirot? Netflix kan også tilby deg frysninger og mysterier med serier og filmer som Natural Born Killers, The Talented Mr. Rippley, eller Sherlock.


LES OGSÅ: Nå er det slutt for byens siste videoutleie

Fantasy-fan?

Mens du venter på neste sesong av Game of Thrones bør du ta en titt på HBOs nysatsning: The Shannara Chronicles. TV-serien er basert på den populære fantasybokserien med samme navn og fremstår som en krysning mellom en påkostet fantasy-produksjon og tenåringssåpen Vampire Diaries.

Visuelt nydelig «guilty pleasure» med andre ord. Serien finner sted i et postapokalyptisk verden hvor alver og dverger lever side om side med mennesker, og følger Wil, Amberle og Eretria i deres jakt for å redde verden. No preassure.

Perfekt for søndager på sofaen!


ADVARSEL: 5 serier du bør holde deg unna

Hva med en dokumentar som endrer synet ditt på verden?

Eller i hvert fall på hjernevasking og kommersialisert religion? På NRKs nett-tv finner du dokumentaren Going Clear: Scientology and the Prison of Belief (Norsk tittel: Scientologi – Troens fengsel?) fra 2015. Dokumentaren, som går i dybden på historien bak Scientologikirken og dens grunnlegger L. Ron Hubbard, ble nominert til 7 Emmy Awards i 2014 og rost opp i skyene av kritikere og media.

En gravid jomfru, en telenovela-stjerne og plastisk kirurgi-mafia?

Jane the Virgin er krysningspunktet mellom amerikansk komedie og latinamerikansk telenovella, og resultatet er hysterisk morsom. Perfekt regnværsdags-underholdning, spesielt for deg som har savnet Ugly Betty.

Premisset er enkelt: Jane er jomfru, men blir ved en feiltakelse inseminert. Legg til at spermens eier er en tidligere playboy som nå eier hotellet Jane jobber på, og en sint kone med mafia-kontakter, og du har lagt grunnlaget for perfekt hverdagsunderholdning.

I det kulturelle hjørnet?

Netflix har akkurat lagt til en noe kortere utgave av det kinesiske kostymedramaet Empresses in the Palace. Serien, som er basert på en populær e-bok, var helt vilt populær da den gikk på tvi Kina, og med god grunn.

I serien møter vi den myteomspunnede konkubinen Zhen Huan som som ung og uskyldig 17-åring blir valgt ut til å bo i keiserens harem. Hun forblir ikke uskyldig lenge, da livet som en av kongens konkubiner er et liv fylt med drama, intriger, vold og drap. Og fantastiske kjoler og hodeplagg.

Denne serien er verdt å se for kostymene alene!

GUIDE: Slik får du tilgang til «hemmelige» Netflix

LES OGSÅ: 4 artige serier du kan se med kjæresten din

Klar for en «gammel» klassiker?

Det er en glede å meddele at Se7en endelig er å finne i Netflix-katalogen! Filmen som ga Brad Pitt det store gjennombruddet er til dags dato fremdeles er en av de beste filmene han noensinne har spilt i.

Filmens premiss er enkelt: jakten på en seriemorder som henter inspirasjon fra de syv dødssyndene. Men med den legendariske regissøren David Fincher bak rattet er dette alt annet enn en forutsigbar film.

Anbefales på det sterkeste!


LES OGSÅ: Her er 10 Netflix-tips i 10 sjangre

Deler du Netflix-konto med kjæresten?  Da er du på vei mot et seriøst forhold