Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

John Legend får med seg Kelly Clarkson i den nye versjonen av den populære og omdiskuterte juleklassikeren «Baby It’s Cold Outside».   Foto: AP / NTB scanpix)

John Legend endrer teksten på juleklassiker

Kultur
Den amerikanske musikeren John Legend planlegger en nyutgivelse av den omstridte julelåten «Baby it's cold outside» i en duett med Kelly Clarkson.

Den nye versjonen kommer etter debatt om og boikott av sangen på amerikanske radiokanaler. Legend endrer bevisst teksten til å inkludere samtykke i stedet for å beholde den litt tvilsomme tolkningen av teksten, skriver Independent.

Sangen «Baby it's cold outside» ble skrevet av Frank Loesser i 1944. På den tiden tenkte tolig ingen over at tekstlinjen «Si meg, hva er det i denne drinken?» kunne tolkes som at kvinnen som synger, kan ha fått noe i drinken for at mannen ønsket å få henne til å overnatte.


HBO bekrefter «Game of Thrones»-oppfølger

En ny serie som utspiller før hendelsene i «Game of Thrones», er bestilt av HBO. Dermed ser det ut til å bli mer drager og flammer på strømmetjenesten framover.


Andre mener den flørtende tonen i sangen er tolket for strengt. Teksten inneholder et stadig overtalelsesforsøk fra den mannlige stemmen, men mange har pekt på at kvinnen i sangen faktisk sier at hun virkelig vil bli.

I fjor ble sangen fjernet fra spillelistene til flere radiokanaler i USA og Canada etter klager fra lyttere. I John Legends versjon får den kvinnelige stemmen svare at det er «hennes kropp og hennes valg» om hun vil bli og ta en drink eller ikke.

Susan Loesser, datteren til låtskriveren, har i en intervju med NBC sagt at låtens budskap blir dratt ned i søla etter at TV-serier som «South Park» og «Saturday Night Live» har brukt sangen til å raljere over at voldtektsdømte komikeren Bill Cosby synger låten for ofrene sine.


Game of Thrones-duoen satser alt på Netflix – forlater Star Wars-prosjekt

Det ble for mye for David Benioff og D.B. Weiss: Planen deres om å skape en storstilt Star Wars-trilogi, og samtidig jobbe fram egne prosjekter for Netflix, måtte endres.