Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Programleder og journalist Morten Hegseth kommer med en egen serie som skal belyse fenomenet homoterapi i Norge.  Foto: Ola Vatn / NTB scanpix

Hegseth med egen nettserie om homoterapi på VGTV

Kultur
I en egen nettserie vil VG-journalist Morten Hegseth avdekke at det også i Norge finnes miljøer som driver såkalt homoterapi og som hevder de kan hjelpe personer med å bli kvitt homoseksuelle følelser.

– Da vi startet prosjektet trodde jeg ikke homoterapi skjedde i Norge i dag, men det gjør det – det vil dere se, sier Hegseth til Vårt Land.

Sammen med regissør Benjamin Ree har journalisten undersøkt forekomsten av såkalt homoterapi, også omtalt som seksuell reorientering eller konversjonsterapi. Han møter homofile fra både kristne og muslimske miljøer som er blitt forsøkt reorientert. Metodene har variert fra sjelesorg, forbønn og såkalte «gay-camps».


Morten Hegseth skal lede «Love Island»

– Dårlig reality er grusomt, mens god reality er noe av det beste som finnes, sier Morten Hegseth. Han er klar for å lede «Love Island».


I serien, som så langt ikke har fått noen lanseringsdato, kommer også andre røster til orde. Informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband sier det sjelden praktiseres homoterapi for å endre folks homofile følelser.

– I Norge vet jeg ikke om noen som driver med «homoterapi», men det gis sjelesorg for homofile som selv opplever sine seksuelle følelser som uønskede og som ønsker hjelp til å håndtere dem, sier Ottosen.