Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Tim Bergling - alias Avicii - fra tidlig i karrieren. Nå stiller hans musikalske samarbeidspartnere opp for å hylle ham og bidra til bedre mental helse.  Foto: Barry Brecheisen / AP

Kygo klar for å opptre på hyllestkonsert for Avicii

Kultur
For første gang vil Aviciis største låter fremføres sammen med de fleste av originalvokalistene og et band på 30 musikere. Det skjer når den avdøde EDM-stjernen hylles i desember.

Aloe Blacc, Rita Ora, Adam Lambert, Vargas & Lagola og Sandro Cavazza har meldt sin ankomst til Friends-arenaen i Stockholm 5. desember.

Også DJ-er som Kygo, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Laidback Luke og Nicky Romero stiller opp på konserten, der inntektene vil gå til ulike tiltak innen psykisk sykdom og selvmordsforebygging.Bak Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness står den nystartede Tim Bergling Foundation. Stiftelsen er grunnlagt av familien til den verdensberømte EDM-stjernen, som begikk selvmord 20. april 2018.

– Tim hadde planer om at hans musikk skulle fremføres sammen med et stort liveband. Nå virkeliggjør vi drømmen hans, og gir publikum og lytterne en sjanse til å oppleve Tims låter på en helt unik måte, sier Klas Bergling, far til Avicii, i en presseuttalelse.


Festningens andre dag avsluttet med et smell

Fredag ble Kristiansten Festning gjort om til et gigantisk dansegulv. Med navn som Postgirobygget, Zara Larsson, Sushi X Kobe og David Guetta bød også lørdagen under Festningen opp til allsang og dans.