Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Fastlane: Jannicke Due, Kjell-Erik «Kees» Kalsvik og Geir-Arne Torgersen fra Fastlane TRD.  Foto: Elise Gull Askim

Ny festival i Trondheim: Staysman og Harm og Hegseth kommer

Kultur
Den nystartede studentorganisasjonen Fastlane ønsker å jobbe frem bedre tilbud og kulturarrangementer for studenter i Trondheim. I fadderuka skal de arrangere sin første festival for både studenter og alle andre. 

- Vi ble utrolig triste da Fadderuka Quak måtte si takk for seg, Geir Arne (Torgersen) har jobbet med Quak i mange år og jeg og «Kees» (Kjell-Erik Kalsvik) har også hatt ulike frivillige verv der, forteller Jannicke Due i Fastlane.

Den nyoppstartede studentorganisasjonen Fastlane startet opp i september 2018. De skal ikke erstatte Fadderuka Quak, som måtte se seg nødt til å avvikle i januar i år, selv om de skal organisere sin første festival under fadderuke-perioden. I hovedsak ønsker de å få bedre tilbud og kulturarrangementer for studenter i Trondheim.


Frist mandag:

Her kommer du inn - uansett karaktersnitt

Hos disse studieretningene kom alle kvalifiserte søkere inn i fjor!


Festival i fadderuka

I fadderuka skal Fastlane organisere sin første festival. Festivalen vil være fra 15. til 16. august i Nardo klubbhus i Nissekollen.

- Det blir med Staysman og Lazz, Katastrofe, Larsiveli og stand up med Harm og Hegseth. Etter festivalen er det linjeforeningene som tar styringen på resten av fadderuka, mens de har oss i ryggen for råd og avtaler med aktører som for eksempel Provincialen, Downtown og Three Lions, forklarer styremedlem Geir-Arne Torgersen.

Fastlane vil også gjøre flere artistslipp i løpet av mai.

- Responsen har vært utrolig bra. En god avtale slår jo aldri feil, forteller Torgersen.

Festivalen vil være Fastlanes første arrangement. I tillegg til festivalen, hjelper Fastlane linjeforeningene med å ordne avtaler med utesteder og artister i fadderuka, og leier også ut gratis utstyr til linjeforeningene til for eksempel kubb eller volleyball.

- Vi vil at de skal kunne arrangere andre ting enn bare festing også, forteller han.


Fadderuka Quak legges ned: Fikk ikke endene til å møtes

På det meste har Fadderuka Quak hatt ansvar for over 3000 studenter. Nå legger de ned med umiddelbar virkning.


Et tilbud for alle

- I Trondheim har vi 91 forskjellige linjeforeninger, 10-15 som er store og har bedre avtaler for medlemmene enn resten. Jeg vil viske ut de ulikhetene og vil skape færre forskjeller mellom linjeforeningene og ikke minst øke samholdet. Når man samler alle linjeforeningene får man gjerne bedre avtaler også, forklarer Torgersen.

Han vil at alle studenter i Trondheim skal ha like opplevelser og muligheter.

- Vi vet at de minste linjeforeningene trenger hjelp, vi skal ikke lage et alternativ til en fadderuke, men vi hjelper dem med alt de trenger hjelp til, forteller Due.

- Vi er også opptatt av at studenter ikke blir overstadig beruset og har tilbud som man kan delta på uten alkohol også, forteller Torgersen.

Fastlane er imot «bar-til-bar»-konseptet i fadderuka.

- Det er alt for mye drikkepress når man skal kjøpe én øl for hver eneste bar. Det finnes mange som er avholds, eller kanskje har sosial angst. Vi oppfordrer linjeforeningene til å ha tilbud for alle. Alkoholfrie tiltak er viktige, forteller Torgersen og Due.- Av, for og med studenter

Fastlanes styre består av en referansegruppe med ti studenter som har verv i fadderuker, på kulturarrangement eller i linjeforeninger. Panelet møtes for å diskutere tilbud fra næringslivet og avgjør hvorvidt de har livets rett blant studentene.

Referansegruppa får også muligheten til å tilrettelegge nye arrangementer for studenter, helt på eget initiativ.


Økonomiske bekymringer påvirker karakterene for mange studenter

Studenter havner i ulik økonomisk skvis avhengig av hvor i landet de studerer. Noen tyr til kredittkort for å få endene til å møtes.