Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Visste du at det ryktes at Elton John har over 1000 solbriller i samlingen sin?  
        
            (Foto: Adrian Sanchez-Gonzalez/NTB scanpix)

Visste du at det ryktes at Elton John har over 1000 solbriller i samlingen sin?   Foto: Adrian Sanchez-Gonzalez/NTB scanpix

Dette visste du vel ikke om solbriller

WTF
Endelig er sola her og det er på tide å tørke støvet av solbrillene. Her er fem ubrukelige fakta om solbriller du kanskje ikke visste om fra før.

Solbriller er flere hundre år gammelt

Det er funnet beviser for at forløperen til solbriller ble brukt i Kina så tidlig som i det 12. århundre. Dette var ikke solbriller slik vi kjenner dem i dag, men et dekke med en smal stripe. Disse kunne bare redusere mengden med solstråler som nådde øynene.

Solbriller er en fashion-trend

Allerede på 1920-tallet begynte filmstjerner å bruke solbriller som en del av antrekket. Nå er solbriller en vanlig del av et antrekk, og for flere er det helt utenkelig å gå uten solbriller blant folk. Faktisk så brukte de fleste karakterene i filmen «The Matrix» brukte solbriller.

LES MER: 10 ting du kan gjøre helt gratis i Trondheim

Pilotbriller er alltid en hit

Disse solbrillene ble opprinnelig designet for piloter i det amerikanske forsvaret, derav navnet, i 1936. For andre er de et større kjennetegn på enkelte karakterer i filmindustrien, som blant annet Tom Cruise i «Top Gun».

Kjennetegner rockestjernene

Ikke bare filmstjerner ble tatt av solbrille-bølgen, det ble også rockestjernene. Det finnes garantert enkelte artister man ikke vet øyenfargen til, fordi solbrillene alltid er på. De aller dyreste solbrillene som noen gang er solgt på eBay, tilhørte selveste Elvis Presley, og ble solgt for hele 250.000 dollar. Det ryktes også at Elton John har over 1000 par solbriller i samlingen sin!

Masseproduksjonen startet tidlig

Allerede ni år etter at filmstjernene hadde tatt i bruk solbrillene, startet den første masseproduksjonen av billige solbriller. Det var Sam Foster som var initiativtaker og solgte de aller første rimelige solbrillene til folket på et marked ved stranden i New Jersey. Nå selges det et par herresolbriller hvert 90 sekund på eBay.

Informasjonen er hentet fra Brillz og Synsenterets hjemmesider.

LES MER: Er dette Trondheims fineste badeplasser?

Johannes (20) om stilen sin: - Livet er for kort til å bekymre seg for hva andre syns

Dette bør du shoppe og droppe på sommersalget