Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Skuffende kvartal for Disney

Underholdning
Underholdningsgiganten Disney meldte inn skuffende tall i fjerde kvartal. Mye av årsaken er tregere brukervekst for strømmetjenesten Disney+ enn ventet.

Underholdningsgiganten gikk med overskudd og hadde brukervekst i fjerde kvartal, men tallene var dårligere enn analytikerne hadde ventet. Selskapets aksje falt i etterhandelen onsdag.   Foto: Richard Drew / AP / NTB

Omsetningen vokste 26 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, fra 14,7 milliarder dollar, tilsvarende rundt 127 milliarder kroner, til drøyt 18,5 milliarder dollar. Men analytikerne hadde ventet bedre tall. Selskapets aksjer gikk ned i etterhandelen etter at resultatet ble lagt fram.


«Dopesick» tar deg med inn i opioidskandalen i USA

Med TV-serien «Dopesick» vil skaperen Danny Strong vekke sinne og engasjement.


Disney gikk med overskudd på 159 milliarder dollar for kvartalet, opp fra et underskudd på 710 millioner dollar i fjor, da selskapets parker og hoteller ble stengt på grunn av koronapandemien.

Strømmetjenesten Disney+ fikk 2,1 millioner flere brukere, færre enn analytikerne ventet. 118 millioner abonnerer nå på tjenesten, langt færre enn rivalen Netflix, som fikk rundt 4,4 millioner flere brukere i siste kvartal. Nesten 214 millioner betaler for Netflix.

Ifølge Disney fører koronapandemien fortsatt til utsatte produksjoner og dermed færre nye filmer på strømmetjenesten. Samtidig mister sportskanalen ESPN, som er svært viktig for selskapet, stadig abonnenter.