Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Islands første Netflix-serie ble glødende aktuell – handler om vulkanutbrudd

Underholdning
«Katla» er tittelen på den første islandske originalserien laget for Netflix – og den overnaturlige thrilleren om ettervirkningene av et vulkanutbrudd ble litt ekstra aktuell.

Masken er på - men ikke på grunn av pandemien. De første bildene fra den islandske Netflix-originalserien "Katla" er sluppet løs, og handlingen utspiller seg i kjølvannet av et vulkanutbrudd.  Foto: Lilja Jonsdottir/Netflix

Riktignok spilte regissør Baltasar Kormákur inn «Katla» i fjor, da det var korona som la de største hindringene i veien for filmproduksjonen. Da sammenlignet han det med innspillingen av fjellklatrerfilmen «Everest».

– Det er på en måte ganske likt. Da jeg laget «Everest» husker jeg at jeg sa «La oss bøye hodene våre for fjellet og akseptere hva det gir oss. Du kan ikke kjempe mot naturen, du må respektere den og jobbe med den, uten frykt», sa Kormakur til Deadline.


Skaperen bak «Justice League» er klar med ny dramaserie

Den nye dramaserien til HBO, «The Nevers», får premiere 12. april på HBO Nordic.


Og mens det foregår et ekte vulkanutbrudd på Island, der det strømmer glødende lava fra Fagradalsfjall , har «Katla»-regissøren begitt seg ut på et nytt prosjekt:

Nå skal han lage film av landsmannen Olaf Olafssons bestselgerroman «Snerting" under den engelske arbeidstittelen «Touching», meldte nylig Variety. Bokens romantiske handling utspiller seg i Reykjavik og Tokyo under koronapandemiens første år – så vel som i London på 1960-tallet.

Det er ikke kjent når «Katla» har premiere på Netflix, men onsdag kom de første bildene fra serien – som skildrer hvordan freden i den lille byen Vik forstyrres, ett år etter det første utbruddet fra den fortsatt aktive vulkanen Katla. Nå dukker det opp mystiske elementer fra den smeltede isen – med konsekvenser ingen kunne forutsett.


Se og Hør frikjent i PFU etter Mads Hansen-klage

Mads Hansens klage mot Se og Hør til Pressens Faglige Utvalg (PFU) førte ikke fram. Utvalget mener ukebladet ikke brøt god presseskikk.