Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Hylles for Diana-tolkning i den kommende sesongen av «The Crown»

Underholdning
Fjerde runde med «The Crown» har premiere søndag 15. november – og anmelderne er særlig betatt av Emma Corrins tolkning av prinsesse Diana.

Søndag er det duket for gjensyn med bløtkakekjolen til Diana, spilt av Emma Corrin i fjerde runde med «The Crown»  Foto: Netflix / AP

Netflix-dramaet er kommet til 1980-tallet, med det avsindige bryllupet i 1981 med Diana i den legendariske bløtkakekjolen, konfliktene mellom dronning Elizabeth og Margaret Thatcher, og avsløringen av noen familiehemmeligheter hos Windsorene.


Dette er nyhetene hos Netflix, HBO og Disney i november

Vi har sjekket premieredatoene for de nye seriene hos de tre strømmetjenestene.


Og man får også se Diana og prins Charles reise til Australia i 1983, der hun virkelig viste hvilken stjernekraft hun hadde. Akkurat som hun gjorde i virkeligheten stjeler prinsesse Diana-karakteren scenen når hun entrer «The Crown», som ifølge IndieWire revitaliseres når dronning Elizabeth får en motstander.

Men anmelder Ann Donahue påpeker at «The Crown»s Diana ikke er den triste prinsessen fanget i tårnet, men derimot viser henne der hun «mangler den følelsesmessige kapasiteten eller modenheten til å innse at dette ikke er en kjærlighetshistorie, det er en jobb å gjøre i en kjølig, forrædersk familie». Og flere av episodene er utstyrt med advarsler i forkant, siden de viser spiseforstyrrelsene Diana slet med.

BBCs anmelder mener Olivia Colman som dronning Elizabeth blir for søt og hjertelig når hun smiler, men løfter frem Emma Corrins innsats som «superb». Her med prins Charles, spilt av Josh O'Connor.   Foto: Netflix / AP

Emma Corrins Diana-karakter er «vinnende og frustrerende, søt og kalkulerende, dreven og tåpelig og hårsår, hun er verdensberømt men oppmerksomhetskrevende», skriver IndieWire videre – og mener det er et komplekst portrett av en kompleks karakter.


Her er «The Crowns» nye prins Philip

Det er Jonathan Pryce (73) som skal aksle rollen som britenes prins Philip i de to siste sesongene av «The Crown».


BBCs anmelder og kulturredaktør Will Gompertz gir fire av fem stjerner , og er litt mindre fornøyd med de andre karakterene – der han sier Gillian Andersons Thatcher er mer enn pinefull imitasjon å regne, og at Olivia Colmans dronningtolkning mister den isnende rojale kraften når skuespilleren smiler bredt og koselig.

Også Gompertz er over seg over Erin Corrin, som han kaller «superb» og mener bør raske med seg det meste av priser for Diana-innsatsen.

«I et ensemble der det er fint lite karakterutvikling, skiller Corrin seg ut ved å ta Diana fra en sky, men flørtete, tenåring til en sårbar, internasjonal superstjerne med ryggrad nok til å stå imot skjulte trusler fra hertugen av Edinburgh», skriver han.


Har ombestemt seg: Lager en sjette sesong av suksess-serien

Egentlig skulle «The Crown» rundes av etter fem sesonger – men da de begynte å diskutere handlingen, innså serieskaperne og Netflix at det trengtes en sjette runde.


Varietys anmelder Caroline Framke påpeker at serieskaperne «kryster ut alt det saftige» i tiden de skildrer, men kritiserer Peter Morgans melodramatiske og overtydelige manus. Hun mener at de foregående tre sesongene var en «utrolig vanedannende, men forkledd tåpelig, kongelig såpeopera», og at fjerde runde ut nok vil ta det til nye høyder – slik publikum later til å ønske.

Men bransjebladets anmelder påpeker at skuespillernes innsats er så formidabel, der «det knapt er en falsk tone», at publikum muligens ikke merker manusets mangler.