Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Seinfeld omtales som en av tidenes beste serier.  Foto: Presse/TV3

Fire serier fra 90-tallet som er verdt et gjensyn

Underholdning
Husker du disse seriene?

Seinfeld (1989–1997)

Jeg så nylig 90-tallets desidert beste komiserie på nytt i kronologisk rekkefølge, og kan trygt slå fast at den har tålt tidens tann. Mange av hverdagsutfordringene som Jerry, George, Elaine og Kramer havner i er like morsomme, pinlige og kleine som de ville vært om serien hadde vært skrevet i dag.

Det eneste som fremstår litt gammeldags i vår moderne tidsalder er at mange av de komiske situasjonene i de første sesongene er bygget rundt karakterenes stadige jakt på en telefon. For millenials som er oppvokst med mobilen sveiset fast i hånden måtte dette rett og slett virke litt eksotisk.


Fikk ikke lage «Game of Thrones»-spin-off, går om bord hos Amazons nye «Ringenes Herre»-serie

En av de sentrale kreftene bak «Game of Thrones»-suksessen til HBO har nå meldt sin overgang til Amazon, der han skal være med på å lage en ny serie i «Ringenes Herre»- universet.


Buffy the Vampire Slayer (1996–2003)

Mens skuespillerne fra True Blood og The Vampire Diaries fortsatt gikk i bleier regjerte vampyrjegeren Buffy Summers i skolegården. Livet hennes som en vanlig amerikansk tenåring tok brått slutt da hun skjønte at hun hadde skjulte evner som vampyrjeger.

Deretter går det slag i slag med vampyrer, lekser og demoner. Selv om serien følger oppskriften for en vanlig ungdomsserie fikk den mye fortjent skryt for å portrettere komplekse og utradisjonelle kvinneroller.


«Gentleman Jack» får andre sesong

HBO og BBC har bestilt åtte nye episoder av kostymedramaet «Gentleman Jack», melder Variety.


My So-Called Life (1994–1995)

Før Claire Danes gjorde suksess som den tøffe, dyktige og nevrotiske FBI-agenten Carrie Mathieson i den politiske thrilleren Homeland var hun for mange mest kjent som den identitetssøkende tenåringen Angela Chase i ungdomsserien My So-Called Life.

Serien har fått et stort plass i hjertet til mange fordi den tok opp viktige temaer som homofobi, skolevold, mobbing, alkolisme, barnemishandling og narkotikamisbruk.

Samtidig som den også tok hverdagsproblemer for hormonelle tenåringer som vennskap, kjærlighetssorg, drama og angst, på alvor. Kjærlighetshistorien mellom Angela og skolens badboy Jordan Catalano var forøvrig 90-tallets svar på William & Noora.

Freaks & Geeks  Foto: Picasa

Freaks and Geeks (1999–2000)

I utgangspunktet virker det ikke lovende å anbefale en serie som ble tatt av plakaten etter bare en sesong. Men Freaks and Geeks er likevel en lite serieperle verdt å sjekke ut.

Rammene er kjente, livet til to gjenger på high school på 80-tallet, hvor den ene består av «freaks» og den andre av «geeks». Rollelisten er spekket med kjente navn som fikk sitt store gjennombrudd her: Jason Segel, Seth Rogen og James Franco er bare noen av dem.

Musikken og 80-tallsomgivelsene er andre gode grunner. Serien er forøvrig produsert av Judd Apatow, som har hatt suksess med alt fra bromance-filmer til TV-serien Girls.


Funkygine tar med seg familien og får egen TV-serie

Bloggeren Funkygine får egen TV 2-serie, der hun viser frem hele storfamilien.


Denne saken er tidligere publisert hos Trd.by, men deles til glede for nye lesere.