Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Seinfeld omtales som en av tidenes beste serier. 
        
            (Foto: Presse/TV3)

Seinfeld omtales som en av tidenes beste serier.  Foto: Presse/TV3

Fire serier fra 90-tallet som er verdt et gjensyn

Underholdning
Husker du disse seriene?

Seinfeld (1989–1997)

Jeg så nylig 90-tallets desidert beste komiserie på nytt i kronologisk rekkefølge, og kan trygt slå fast at den har tålt tidens tann. Mange av hverdagsutfordringene som Jerry, George, Elaine og Kramer havner i er like morsomme, pinlige og kleine som de ville vært om serien hadde vært skrevet i dag.


Dette vet vi om sesong 15 av Grey's Anatomy

Sesong 14 er snart over, og fansen vil ha mer!

 

Det eneste som fremstår litt gammeldags i vår moderne tidsalder er at mange av de komiske situasjonene i de første sesongene er bygget rundt karakterenes stadige jakt på en telefon. For millenials som er oppvokst med mobilen sveiset fast i hånden måtte dette rett og slett virke litt eksotisk.

Buffy the Vampire Slayer (1996–2003)

Mens skuespillerne fra True Blood og The Vampire Diaries fortsatt gikk i bleier regjerte vampyrjegeren Buffy Summers i skolegården. Livet hennes som en vanlig amerikansk tenåring tok brått slutt da hun skjønte at hun hadde skjulte evner som vampyrjeger.

Deretter går det slag i slag med vampyrer, lekser og demoner. Selv om serien følger oppskriften for en vanlig ungdomsserie fikk den mye fortjent skryt for å portrettere komplekse og utradisjonelle kvinneroller.


Disse seriene bør du ikke gå glipp av

I mylderet av serier nå til dags er det lett å overse noen. Derfor har vi lagd en liste over de seriene det er verdt å gi en sjanse.

 

My So-Called Life (1994–1995)

Før Claire Danes gjorde suksess som den tøffe, dyktige og nevrotiske FBI-agenten Carrie Mathieson i den politiske thrilleren Homeland var hun for mange mest kjent som den identitetssøkende tenåringen Angela Chase i ungdomsserien My So-Called Life.

Serien har fått et stort plass i hjertet til mange fordi den tok opp viktige temaer som homofobi, skolevold, mobbing, alkolisme, barnemishandling og narkotikamisbruk.


Savnet «Skam»? Da kan «Blank» være noe for deg

NRK P3 prøver å gjenta suksessen fra «Skam». I helgen slapp de en lignende serie i det stille.

 

Samtidig som den også tok hverdagsproblemer for hormonelle tenåringer som vennskap, kjærlighetssorg, drama og angst, på alvor. Kjærlighetshistorien mellom Angela og skolens badboy Jordan Catalano var forøvrig 90-tallets svar på William & Noora.

Freaks & Geeks  Foto: Picasa

Freaks and Geeks (1999–2000)

I utgangspunktet virker det ikke lovende å anbefale en serie som ble tatt av plakaten etter bare en sesong. Men Freaks and Geeks er likevel en lite serieperle verdt å sjekke ut.

Rammene er kjente, livet til to gjenger på high school på 80-tallet, hvor den ene består av «freaks» og den andre av «geeks». Rollelisten er spekket med kjente navn som fikk sitt store gjennombrudd her: Jason Segel, Seth Rogen og James Franco er bare noen av dem.

Musikken og 80-tallsomgivelsene er andre gode grunner. Serien er forøvrig produsert av Judd Apatow, som har hatt suksess med alt fra bromance-filmer til TV-serien Girls.Denne saken er tidligere publisert hos Trd.by, men deles til glede for nye lesere.