Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Har du frukt og grønnsaker til overs? Det kan egne seg godt til hjemmelaget syltetøy eller gelé! 
        
            (Foto: Zaitsava Olga / Shutterstock / NTB scanpix)

Har du frukt og grønnsaker til overs? Det kan egne seg godt til hjemmelaget syltetøy eller gelé!  Foto: Zaitsava Olga / Shutterstock / NTB scanpix

Luke 20 i Trd.bys adventskalender:

- Lag julegodt av overskuddsmat!

Tema
Trd.bys julekalender - 24 tips til en mer miljøvennlig julefeiring!

Gründer Sarah Elise Gjemdal, dama bak en egen gjenbruksbutikk på Mercursenteret, har mange miljøvennlige tips på lager. I Trd.bys miljøvennlige julekalender kommer de på løpende bånd. Bak luke 20 skjuler det seg et godt tips om du er glad i å lage mat - miljøvennlig så klart!

LES OGSÅ: Slik er åpningstidene for polet denne jula

Sarah Elise Gjemdal, bak gjenbruksbutikken Sarah Panter, står bak dagens tips.  Foto: Alf Simensen

 

Med det blir dagens tips i Trd.bys adventskalender:

20. luke - lag julegodt av overskuddsmat

Baking og matlaging er en viktig del av juleforberedelsene. Måltidene, kakene og julegodtet er for mange en stor glede. Ekstra gøy er det hvis man kan dekke på med noe man har laget selv.

LES OGSÅ: Her kan du dra ut på byen - på selveste julaften

- Lag godteri, julekaker og hjemmelagde gaver av overskuddsmat. Hvis du er gira på litt spenning kan du teste «dumpsterdiving», eller «søppeldykking» som det så fint heter på norsk. Ta med deg en pose og se etter en åpen søppelcontainer hos nærmeste dagligvareforretning.

Kanskje «søppeldykking» er noe for deg?  Foto: Robert Kneschke / Shutterstock / NTB scanpix

LES OGSÅ: Vilde (23) bruker bare 3600 kroner i året på mat - resten finner hun i søpla

Det er per definisjon ikke lovlig å trenge inn på andres eiendom (les: rote i andres søppel), men mange butikker har åpne containere og ser litt gjennom fingrene på akkurat dette. De fleste blir glade dersom noe som ellers ville blitt kastet heller kan brukes. Det er viktig å ta hensyn og følge visse retningslinjer. Det aller viktigste er selvfølgelig å alltid forlate plassen på samme måte som den den var når du ankom.

- Har du ikke lyst til å dykke ned i en container, kan du alltids gå inn på en matbutikk, sykehjem eller lignende og spørre pent om de har noe til overs som du kan få. Her trenger du ikke å tenke snop eller søtsaker. Det går fint an å lage mye annet snadder. Frukt og grønnsaker egner seg veldig godt til å lage syltetøy eller geléer, som smaker godt ved siden av ost. Pakker du det inn i et pyntet syltetøyglass, en pringles-boks eller lignende så har du en kjempefin julegave!

Følg med i morgen for luke nummer 20!

SJEKK UT DETTE: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook