Treningsrådene for deg som vil ned i vekt

Hvordan bør man trene og spise og hva er de typiske feilene man må unngå? Personlig trener på 3T, Mona Lorvik, gir deg rådene for å komme i gang med riktig trening for å forbrenne fett.

Gjennom jul og nyttår er det mange som har hatt late dager, og ønsker å komme i gang med treningen i det nye året. Og har man ønske om å redusere fettmengden på kroppen, kan det være vanskelig å vite hva man skal fokusere på når det kommer til både trening og mat.

- Mange er ofte utålmodige og ønsker så raske resultater at de gir opp underveis. Som med så mye annet så handler det om dedikasjon og fokus over tid, også når man skal ned i vekt eller redusere fettmengden på kroppen, forteller personlig trener på 3T, Mona Lorvik.

Her kan du ta kontakt med Mona eller andre personlige trenere på 3T Rosten!

Personlig trener Mona Lorvik. 

Personlig trener Mona Lorvik. 

 

Derfor kommer ikke resultatene

Når det kommer til trening mener hun at både kondisjonstrening og styrketrening kan hjelpe deg til målet om et litt lettere liv.

Les om personlig trener på 3T her!

- Ved å trene utholdenhet vil man kunne få et økt oksygenopptak som er med på å bidra til fettforbrenning. Eksempler på dette kan være 4 x 4 på tredemølle eller sykkel, eller sirkeltrening der man involverer flere muskelgrupper. Styrketrening på sin side gir økt muskelmasse som igjen gir økt forbrenning. Her blir det opp til hver enkelt å finne sin preferanse, sier Lorvik.

Intervall på tredemølle får fart på fettforbrenningen. 

Intervall på tredemølle får fart på fettforbrenningen. 

 

Hun mener også at man slett ikke trenger å trene hver dag for å oppnå målet sitt.

- For de fleste holder det å trene to til tre ganger i uken, det viktigste er at det er kvalitet på alle øktene. Om man trener hele kroppen på hver økt får man større volum og belastning på hver av muskelgruppene gjennom uken, enn hvis du deler opp kroppen i ulike muskelgrupper og trener de sjeldnere.

Styrketrening for alle de store muskelgruppene er også effektivt for deg som vil forbrenne mer. 

Styrketrening for alle de store muskelgruppene er også effektivt for deg som vil forbrenne mer. 

Men hvorfor opplever mange å ikke se resultater selv om de er flink å trene? Det forklarer Lorvik ofte er sammensatte grunner, men det meste handler om helhet.

LES OGSÅ: Slik får du en fullverdig styrkeøkt på kun 30 minutter

- Mange trener ofte, men tenker ikke på hverdagsaktiviteten. Det nytter ikke å være flink i en time, om man sitter rolig resten av døgnet. Bare det å gå mer, ta trapper og droppe bussen utgjør mye. En del spiser også for lite, og få dermed for lite energi til å trene effektivt. Ved å justere opp kaloriinntak får de mer energi til å trene og fungere i hverdagen, som resulterer i at de går ned i vekt over tid, forteller Lorvik.

Det er viktig å ikke spise for lite slik at man ikke klarer å gi alt på treningen. 

Det er viktig å ikke spise for lite slik at man ikke klarer å gi alt på treningen. 

 

Spis bevisst

Hun mener også at et bevisst kosthold er avgjørende for å få resultatene man drømmer om.

- Jeg tenker at man ikke bør unngå noe, men spise alt med måte. Det viktigste er at man har et sammensatt kosthold som inneholder både proteiner, karbohydrater og fett. Gode kilder i kostholdet til proteiner er magre meieriprodukter, magert kjøtt, fisk, egg, bønner og linser. Karbohydrater får man fra frukt, bær, grønnsaker, poteter, pasta, brød og ris. Velger man fullkornsprodukter får man også mer fiber. Spiser man jevnt over dagen slipper man også fall i blodsukkeret som ofte gjør at man tar litt dårligere valg når man skal spise.

Finn treningstips, -motivasjon og mange oppskrifter på 3T-bloggen!

Mange som er bevisst på kostholdet sitt liker å tilegne seg selv såkalte «cheat days» der man kan spise hva man vil og i de mengdene man selv ønsker, en spesifikk dag i uka. Det er imidlertid noe Lorvik ikke anbefaler.

- Dette er ikke noe jeg anbefaler. Mange som gjør dette er flinke gjennom uken venter på at helgen skal komme slik at de kan spise det de har lyst på. Ofte kan dette resultere i at man spiser for mye kun for å ta igjen det man har gått glipp av gjennom uken.  Jeg synes absolutt man kan kose seg litt i helgen, men her med måte, sier Lorvik.

Den beste treningen er den du får gjennomført. 

Den beste treningen er den du får gjennomført. 

 

Fem tips til deg som vil ned i vekt ved hjelp av trening og kosthold

1. Hvis du mangler kunnskap eller trenger råd for å komme videre med treningen eller kostholdet ditt, søk hjelp.

2. Ha et sunt og variert kosthold som inneholder gode kilder til næringsstoffer.

3. Ha gode treningsvaner og tren jevnt.

4. Hverdagsaktivitet! Enkle ting som å bytte heisen med trappa, gå eller sykle framfor å bruke bilen.

5. Nok søvn er viktig og trengs for å nå de resultatene du ønsker.


LES OGSÅ:

Her er 7 effektive styrkeøvelser for hele kroppen

Derfor trener Tommy yoga så ofte han kan


Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av Trd.bys redaksjon, men av Adresseavisens annonseavdeling

Trd.by er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på Trd.by og Adressa.no er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post webred@adresseavisen.no

Til fronten
Til toppen