Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Youtube-stjernen Dennis Vareide (tv) har saksøkt en youtube-rival for ærekrenkelser. 
        
            (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Youtube-stjernen Dennis Vareide (tv) har saksøkt en youtube-rival for ærekrenkelser.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Youtube-krangel opp i Oslo tingrett

Nyheter
Dennis Vareide (27), kjent fra duoen Prebz & Dennis, krever oppreisning etter at en Youtube-profil anklager ham for straffbare handlinger i flere videoer.

Vareide krever 130 000 kroner for ærekrenkelser. Saken behandles i Oslo tingrett fredag 5. januar.

– Det er et slit psykisk og det er utmattende, og ikke akkurat motiverende at folk gjør sånn når man vet at dette fort kan tas på alvor. Derfor har jeg valgt å ta det rettslig, sa Vareide til Dagens Næringsliv like før jul.

LES OGSÅ: Youtube tar opp kampen med Spotify

Den saksøkte youtuberen har i flere videoer fremsatt beskyldninger om straffbare handlinger Vareide skal ha gjort seg skyldig i. Konteksten er den såkalte«exposed»-sjangeren, som er blitt mer populært på YouTube de siste årene. Den går ut på at brukere publiserer det man hevder er avsløringer andre youtubere ikke ønsker at ser dagens lys.

– Beskyldningene er ikke bare udokumenterte, de er usanne, og de fremstår som fremsatt i ren sjikanehensikt. Den klare hovedregelen etter rettspraksis, er at fremsettelse av usanne ærekrenkende beskyldninger, er rettsstridig, skriver Vareides advokat, Jon Wessel-Aas i sitt sluttinnlegg.

LES OGSÅ: Disse guttene skrev nettopp norsk e-sporthistorie