Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Et nytt virus spres på Facebook. 
        
            (Foto: AP)

Et nytt virus spres på Facebook.  Foto: AP

Nytt Facebookvirus kaprer PC-en din og graver etter kryptovaluta

Nyheter
Et nytt virus med navnet Digimine kaprer datamaskiner og bruker maskinene til å grave etter den digitale valutaen Monero. Kun PC-er blir infisert.

Programmet aktiviseres via en zip-fil som kan se ut som et videoklipp og har navnet «video_xxxxx.zip». Det sprer seg ved at brukeren får fila tilsendt via Facebook Messenger og klikker og åpner fila, skriver Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Facebook kan bli banken din

Da sprer den skadelige programvaren seg ved infisere PC-en og begynne å generere kryptovaluta. I tillegg installerer den et programtillegg til nettleseren Chrome som kaprer brukerens Facebook-konto og sender fila videre til brukerens venner på nettsamfunnet.

LES OGSÅ: Tidenes oppdatering av Snapchat

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro oppdaget Digimine først i Sør-Korea, men det har spredt seg videre til Vietnam, Aserbajdsjan, Ukraina, Filipinene, Thailand og Venezuela. Facebook er kontaktet og har fjernet det de har oppdaget av Digimine.relaterte lenker.

– Vi anbefaler alle å være forsiktige med å klikke på lenker. Er du usikker er det best å spørre vedkommende du har mottatt et vedlegg eller video fra, før du klikker på det, sier kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge, Karianne Myrvold.

(©NTB)

LES OGSÅ: Derfor provoserer de på sosiale medier