Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Administrerende direktør i Lånekassen, Marianne Andreassen. 
        
            (Foto: NTB Scanpix/Lise Åserud)

Administrerende direktør i Lånekassen, Marianne Andreassen.  Foto: NTB Scanpix/Lise Åserud

8 av 10 studenter får lån gjort om til stipend

Nyheter
I disse dager får studenter over hele landet brev fra Lånekassen om hvor mye av studielånet som er omgjort til stipend. 8 av 10 studenter får omgjøring.

Over 270 000 brev er nå på vei til studentenes digitale postkasser på Lånekassens nettsider.

LES OGSÅ: Ny app sikrer «lykkerus» på julebordet

Basisstøtten til studenter gis som lån, men inntil 40 prosent av beløpet kan bli gjort om til utdanningsstipend ved fullført utdanning. Det er bare studenter som ikke bor sammen med foreldrene sine, som kan få omgjøring til utdanningsstipend. I tillegg kreves det bestått eksamen og inntekt og formue under fastsatte beløpsgrenser.

– På grunnlag av dette får studentene et brev som forteller hvor mye lån de har fått omgjort til utdanningsstipend. Vi anslår at åtte av ti studenter får omgjøring til stipend, og de aller fleste av disse får full omgjøring, sier Marianne Andreassen, administrerende direktør i Lånekassen.

LES OGSÅ: - Må jobbe hardere for å friste studentene til å bli i regionen

Lånekassen tildelte i undervisningsåret 2016–2017 totalt 27,9 milliarder kroner i støtte, av dette var 24,2 milliarder kroner lån og resten stipend. Det er ventet at cirka 6 milliarder kroner av det tildelte lånebeløpet blir gjort om til utdanningsstipend.

(©NTB)

HAR DU EN MENING?: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook