Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket over tallene fra en ny undersøkelse som viser omfanget av seksuell trakassering. – Men ikke nå, når vi gjennom kampanjen får dokumentert hva som er situasjonen, sier hun. 
        
            (Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket over tallene fra en ny undersøkelse som viser omfanget av seksuell trakassering. – Men ikke nå, når vi gjennom kampanjen får dokumentert hva som er situasjonen, sier hun.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Meningsmåling:

Over halvparten av kvinner i alderen 25–30 har opplevd trakassering

Nyheter
43 prosent av kvinner over 17 år har opplevd krenkende eller plagsom seksuell oppmerksomhet, viser nye tall fra Ipsos. I aldersgruppen 25–30 er tallet 65 prosent.

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier til Dagbladet at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket.

– Men ikke nå, når vi gjennom kampanjen får dokumentert hva som er situasjonen. Unge jenter i arbeidslivet, uten fast jobb, er sårbare arbeidsmessig. Det gjør dem mer utsatt i forhold til sjefer eller andre personer som har makt og innflytelse over deres arbeidsdag, sier hun til avisen.

LES MER: - Gutter introduserer seg gjerne gjennom skrittet eller rumpa di

Meningsmålingen er gjennomført på telefon i perioden 20.–22. november med 918 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen.

Mens 43 prosent av de spurte kvinnene svarer ja, svarer 56 prosent nei og en prosent vet ikke. 14 prosent av mennene svarte ja på spørsmålet «Har du noen gang opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet som du opplevde som krenkende eller plagsom?", mens 86 prosent svarer nei.

Bjurstrøm sier at de i aldersgruppen 25–39 er hardest rammet og at det stemmer godt overens med ombudets erfaringer.

Ifølge målingen er kvinner med universitetsgrad mest utsatt.

LES MER: - Dagligdags å bli befølt på puppene, rumpa eller kjønnsorganet