Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Leder av Unge Høyre Kristian Tonning Riise på Høyres landsmøte fredag 
        
            (Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix)

Leder av Unge Høyre Kristian Tonning Riise på Høyres landsmøte fredag  Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

Ungdomspartiene vil ha Venstre inn i regjering

Nyheter
Lederne i Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) sier de begge ønsker å få med seg Venstre inn i regjering, selv om KrF har trukket seg.

Regjeringen vil fortsatt være en mindretallsregjering selv om Venstre blir med, men både Unge Høyres Kristian Tonning Riise og FpUs Bjørn Kristian Svendsrud sier de mener partiet bør bli med i prosjektet.

LES OGSÅ: - Det gjør vondt i hjertet, men hun får en A av meg

–Da ville vi kunne tatt forhandlingene på forhånd istedenfor i Stortinget. For Venstre vil det gi bedre muligheter for gjennomslag, sier Riise til NRK.

Han legger til at han helst skulle sett alle de fire borgerlige partiene i regjering, men at å få med ett parti fortsatt er en fordel sammenlignet med å ha to partier utenfor. Han får støtte fra Svensrud.

–Vi kjemper for egen politikk, men slik grunnlaget er i Stortinget er det best å få flest mulig inn i regjeringen. En liberal regjering vil uansett være til det beste for Norge, sier FpU-formannen til samme kanal.

LES OGSÅ: Slik går det når 116 studenter deler stue og kjøkken

De to ungdomspartilederne har sammen utarbeidet en åttepunkts liste med konkrete forslag til enighet mellom Venstre, Høyre og Frp. Den inneholder blant annet forslag om å avskaffe formuesskatt på arbeidende kapital, avskaffe straff for bruk og besittelse av narkotiske brukerdoser, vinmonopolkompromiss og nasjonalt elbil-ladenett.

LES OGSÅ: Studenter kan spare selskap for en halv milliard