Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Studenter samlet inn over 25 000 kroner til veldedighet

Nyheter
Aktiviteter som quiz, kvitt eller dobbelt, dildokasting, pokerturnering og auksjon resulterte i en nett sum til organisasjonen Lær Kidsa Koding.

- Vi ønsker at donasjonen skal gå til en organisasjon som er datarettet, siden vi tar datateknologi selv. Da samlet vi flere slike organisasjoner, og medstudentene stemte frem Lær Kidsa Koding, sier arrangementansvarlig i Abakus, Marie Haga.

Abakus er linjeforeningen for data- og kommunikasjonsteknologi ved Gløshaugen på NTNU. Torsdag arrangerte linjeforeningen for første gang en veldedighetsfest på Provincialen i Frimurerlogen, der studentene selv har gått sammen for å utvikle konseptet. Etter en avstemning blant studentene selv, ble det altså bestemt at pengene skal gå til Lær Kidsa Koding, som er en organisasjon som tilbyr opplæring i programmering til barn i hele Norge.

Marie Haga har ledet og planlagt dette prosjektet i over ett år.  Foto: Privat

Trondheims rygbylag spiller på hjemmebane: - Dette blir en spenningsfylt kamp med mange taklinger

- En stor suksess

- Jeg vil si arrangementet var en stor suksess. Totalt fikk vi samlet inn 25 565 kroner. 10 000 kroner av totalsummen kommer direkte fra linjeforeningen, som matchet beløpet som ble brukt på inntil 10 000 kroner. Vi oppnådde altså målet vårt med god margin, sier leder i PR-komiteen, Espen Sørhaug.

PR-sjef Espen Sørhaug er veldig fornøyd med gjennomføringen av foreningens første veldedighetsfest.  Foto: Privat

På forhånd hadde studentene bakt, planlagt morsomme konkurranser, skaffet premier, og andre kreative ideer for å samle inn penger til formålet. Hele uken frem til arrangementet har linjeforeningen for eksempel hatt åpent kontor, der studentene kunne fylle inn et såkalt «kjærlighetsskjema». På veldedighetsfesten kunne man donere et beløp for å finne sin «beste match» i linjeforeningen.

LES OGSÅ: Lørdag arrangeres Badekarpadlingen for 40. gang

- Studentene fylte ut et skjema om seg selv om hva de ser etter i en eventuell kjæreste, og to jenter hos oss brukte fire timer på å forsøke å finne det beste matchene. På festen vant Abakus’ beste match en date, som vi håper blir gjennomført, sier Marie Haga.

Nærmere 100 studenter fra data- og kommunikasjonsteknologi-linja tok turen på veldedighetsfesten.  Foto: Abakus

- Dette vil glede mange barn

- Wow, så koslig! Dette var en god nyhet å få en fredags ettermiddag, sier koordinator hos Lær Kidsa Koding, Simen Sommerfeldt til trd.by.

Sommerfeldt vet umiddelbart hva donasjonen fra studentene kan brukes til.

- Vi vil kjøpe inn såkalte microbits, som er små datamaskiner som barn og unge kan lære seg å programmere med. Disse vil vi gi til bibliotek, skoler og kodeklubber rundt om i landet som har et lite tilbud av dette fra før.

Han forklarer at organisasjonen liker å bruke donasjoner på utstyr som kan deles ut, slik at det blir mest stas for dem som har gitt penger.

Flere av studentene samlet seg rundt pokerbordet på Provincialen.  Foto: Abakus

- Det er utrolig fint at studentene stemte frem oss som mottaker av pengene. Vi har selv et bra miljø i Trondheim, og pleier å skryte av byen. Dette vil mange barn få glede av, sier Sommerfeldt.

LES OGSÅ: Andreas og Ola startet eget klesmerke på gutterommet

Ønsker å gi noe tilbake

Pengene ble samlet inn gjennom andre aktiviteter i boder som quiz, kvitt eller dobbelt, dildokasting, pokerturnering samt auksjon og salg av snacks og drikke.

- Dette var en fest hvor det var mye forskjellig å finne på, samt muligheten for å gi noe tilbake til samfunnet, og vi syns det fungerte utrolig bra, ikke minst for å være første gang vi holder et slikt arrangement, sier Espen Sørhaug.

Totalt sett var rundt 30 studenter medvirkende for at kvelden skulle gå rundt, mens gjesteantallet var rett i underkant av 100 studenter fra studielinjen.

En av aktivitetene torsdag var rett og slett dildokasting.  Foto: Abakus

- Det er nok på oppmøte vi har det største forbedringspotensialet, men når elevene hører hvor gøyalt arrangementet var i år, er det rimelig å anta at enda flere vil bli med på moroa neste år, mener Særhaug, og legger til:

- Vi ser på dette som et godt initiativ for å vise at studentene engasjerer seg for ting utover det som tradisjonelt forbindes med studielivet her i byen.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook