Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Går det ikke an å forsøke å koble litt av i stedet? For sosiale medier er jo på oss hver dag uansett – i eller utenfor karantene, skriver Mathilde Skarsem Thrana.  Foto: Privat

«Hvorfor ikke koble av, i en tid hvor alle forventer at vi skal være koblet på?»

Meninger
- Mellom alle disse utfordringene på sosiale medier om dagen, vil jeg utfordre deg til å tenke litt annerledes, skriver Mathilde Skarsem Thrana.

For en tid vi lever i om dagen. Ja, kanskje er du i karantene, eller i selvvalgt karantene som jeg er (for varsomhetens skyld), har hjemmekontor – kanskje holder du pusten, ber til Gud og håper du faktisk har inntekt i neste måned.


«Da hashtagen #ingenrefusjon dukket opp, kjente jeg på en slags optimisme»

KOMMENTAR: I en presset situasjon som denne, har vi behov for kultur. Vi vil også trenge den når skyene letter.


Det er mye som er usikkert og mye som er skremmende i situasjonen vi lever i. Jeg som mange gleder meg til at ting er tilbake til normalen – til vår, og til sommer… til mennesker smiler igjen, ikke lengre er redde, og til vi alle prater om noe annet enn dette viruset som så fort tok over verden og samfunnet og livene vi lever.

Jeg vet at mange sitter inne og kjeder seg. Jeg må innrømme at jeg brukte første helga i selvvalgt karantene på å se hele sesongen av Love Island (og det er freakins 40 episoder, folkens….) Snakk om å kaste bort tid.


Debatt:

«Sist jeg sjekka, får ingen av mine forbilder betalt»

- Jeg får meg kanskje et smekk på fingrene ved å si dette, men fåtallet av influenserne i Norge i dag er etter det jeg ser gode forbilder for den kommende generasjonen.


… men det er kanskje det man gjør best om dagen. Altså, kaste bort tiden. For vi venter jo bare på at Norge skal åpne opp igjen. Vi venter på at dørene skal åpnes igjen! Venter og venter og venter.

Helt til jeg nå nettopp innså at det siste jeg egentlig vil gjøre nå er å råtne bort og la de neste ukene forsvinne uten at jeg bevisst har brukt dem til noe fornuftig. For de neste ukene er jo – tross at samfunnet står på vent – en del av livet vi lever. Vi får ikke akkurat de neste dagene og ukene tilbake, gjør vi vel? Vi kan styre samfunnet, men vi kan ikke styre tiden.


Debatt:

«Er vi flinke nok til å ta vare på hverandre mens vi fremdeles har puls?»

KOMMENTAR: Jahn Teigens død og folkets reaksjon har brakt meg styggelig nært et kritisk spørsmål: Er vi flinke nok til å ta vare på hverandre mens vi fremdeles har puls?


Hva med å bruke denne tiden på fornuftige ting? Det er fort gjort å sitte inne og kjede seg, men jeg vil likevel påstå at det er svært mye man kan gjøre, tross at sosialisering ikke er anbefalt om dagen. Det mest naturlige er kanskje å starte nye challenges på instagram, se alle de seriene og filmene du ikke har rukket å se, skype folk, sitte på pc, spille tv-spill… you name it. Sosiale medier og Netflix er jo alles beste venn om dagen, eller hva?

Men går det ikke an å forsøke å koble litt av i stedet? For sosiale medier er jo på oss hver dag uansett – i eller utenfor karantene. Vi preges av og stimuleres av lysende skjermer dag ut og dag inn. Hvorfor ikke bruke de neste ukene på å legge bort telefonen litt, la pc´n få hvile… og gjør noe helt annet?


Debatt:

- Jeg er nesten redd for å si noe feil til folk, noe som fører til at de blir fornærma eller krenka

- Mange tror at om noen er uenige med deg, så diskriminerer de deg.


Gå en tur. Bak en kake. Lær en sang på piano eller gitar. Lær deg å sy eller strikke. Organiser klesskapet ditt. Vask leiligheten. Rydd i skuffer og skap. Pusle et puslespill i stillhet mens du drikker te eller kanskje hører litt musikk. Tøy og tren og øv på nye fysiske utfordringer for deg selv.

I mellom alle disse utfordringene som sendes rundt via SoMe om dagen ønsker jeg å utfordre deg som leser dette til å tenke litt annerledes, ja, om så bare en gang i uka:

Går det an å koble av, litt? La internett og teknologi være plan B, og finn noe annet å prioritere denne ”tiden vi er gitt”? For som sagt – tiden vi har nå får vi ikke tilbake. Det er kun opp til deg selv hvordan du bruker den!


Kommentar:

«What? Har ikke ungen iPhone 11 ultra + og sko til tusen millioner?»

Mikromaterialismen ruller tungt om dagen, men når vi selv er bevisste rundt fasade og image, kan vi forvente at den oppvoksende slekt ikke skal være det?