Følg trd.by på Snapchat

Følg oss på snap:

Legg oss til ved å peke kameraet ditt på spøkelset vårt, og trykk på skjermen!

Debatt:

Leon (21): - Hvorfor har vi ikke buss for en tier under festival-sommeren?

Meninger
- Det hadde vært en drøm som gikk i oppfyllelse for alle oss som elsker å arbeide frivillig eller delta på festival, skriver Leon Bafondoko.

Leon Bafondoko etterlyser billigere bussbilletter under festivaler i Trondheim. 

I denne uken blir byen vår fylt av forestillinger, konserter, pilegrimsvandringer, gudstjenester og viktige samtaler om verdier, tro og tvil, av kultur­uttrykk med tema forvandling som er årets tema for Olavsfest. Festivalsommeren er godt etablert i Trondheim, trøndere som arbeider frivillig på festival «e’ alt vi træng for å få te nå stort»! I fjor arbeidet jeg frivillig som artistvert under Olavsfest. Det var en stor glede å arbeide for å ta spesielt godt vare på byen vår, alle artistene og gjestene som ønsket å oppleve noe stort i kulturbyen Trondheim.

Hver sommer er det flere tusen frivillige festivalarrangører som arrangerer Olavsfest, Bryggerifestivalen, Matfestivalen, Festningen og Pstereo.


Innlegg:

Mathilde (26): - Hverdagsjenta i Trondheim finnes. Det er bare at hverdagsjenta ikke frontes på VG

- Det er ikke normalt å gå ut å spise hver eneste dag og le av at man «ikke kan å lage mat» i en alder av 24 år, skriver innleggsforfatter Mathilde Skarsem Thrana


Alle de forskjellige sommerfestivalene blir arrangert i Trondheim, de er alle av ypperst god kvalitet med en vellykket gjennomføring takket være alle frivillige ildsjeler.

Trondheim er kulturhjertet for både festivalarrangører og festivaldeltakere.

Byen har tilgangen på lokasjoner, både innendørs og utendørs til å gjennomføre forestillinger, konserter, debatter og uteservering. Vi har Nidarosdomen, Borggården, Vår Frue kirke, Olavshallen, festningen, marinen, folkebiblioteket, Prinsen kino og Byscenen. Vår by har alt som trengs for å gjennomføre en vellykket festivalsommer i alle sjangre for barn, ungdom, voksne og eldre. I festivalsommeren er det enormt god stemning, byen vår er mangfoldig, inkluderende, og folket er åpne og gjestfrie til alle som er på besøk i Trondheim.

Leon Bafondoko vil ha buss for bare ti kroner i hele Trondheim under festivalsesongen.   Foto: Privat

Festivaler styrker fellesskapet og identiteten til byen vår. Derfor ønsker jeg at Trondheim kommune skal strekke seg ytterligere for å tilrettelegge slik at enda flere festivaldeltakere - rike, fattige, barnefamilier eller studenter skal reise i festivalsesongen i Trondheim på en miljøvennlig og billigst mulig måte. I festivalbyen må Trondheim kommune oppfordre alle festivaldeltakere til å la bilen stå, og gi alle et billig alternativ som demper trafikk, trafikkstøy under festival og gir oss renere byluft i sommer.


Instagram skjuler likes: «Hvor ille må det bli før vi gjør noe selv?»

KOMMENTAR: Instagram ønsker å beskytte oss mot vår egen skjøre selvfølelse. Men til syvende og sist er det innvendig at forandringen må skje.


Neste festivalsommer ønsker jeg et samarbeid mellom Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune som eier busselskapet AtB, de må innføre buss for bare ti kroner i hele Trondheim under festivalsesongen. Det hadde vært en drøm som gikk i oppfyllelse for alle oss som elsker å arbeide frivillig eller delta på festival.

Buss for bare ti kroner er allerede innført i hele Østfold under skutefesten The Tall Ships’ Races i Fredrikstad kommune. Ifølge Kjetil Gaulen i Østfold kollektivtrafikk har buss for en tier gitt gode resultater for busstrafikken, i år ble det ble en dobling av antall bussreiser under skutefesten.

Det er alltid ventet mange mennesker til byen under alle sommerfestivalene som finner sted i Trondheim. Neste sommer er det derfor på høy tid at politikerne i Trondheim finner frem gode løsninger som gir småbarnsfamilier, ungdom, studenter og besøkende en svært billig og miljøvennlig oppfordring til å reise med buss for en tier under festivalsommeren.


Debattinnlegg:

Sara (29): - Vi hadde gitt bort livmor, eggstokker og kastrert oss for å slippe dette, om det hadde vært så enkelt

- Å fjerne livmor er dessverre ikke en fiks for endometriose. Har du først fått den, er den nådeløs, skriver innleggsforfatter Sara (29) fra Trondheim.